Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

На Миколаївщині заплатять 8 мільйонів за ремонт доріг фігуранту справи про відмивання грошей 

Южноукраїнська міська рада, що на Миколаївщині, оголосила тендер на ремонт доріг. Підряд з запланованим бюджетом в понад 10 мільйонів гривень віддали фірмі, яка звинувачувалась у відмиванні грошей. 

Про це повідомляє «Центр публічних розслідувань». Так, Управління житлово-комунального господарства Южноукраїнської міської ради у червні провело тендер на ремонт доріг. У торгах взяли участь п’ять компаній. Южноукраїнські чиновники віддали перевагу фірмі «Дорбуд 777» попри те, що конкуренти запропонували нижчу ціну за роботи.

На ремонт 8,3 тисячі квадратних метрів дороги міськрада запланувала витратити 10,15 мільйона гривень. Остаточна пропозиція «Дорбуд 777» склала 8 мільйонів гривень. Замовник віддав перевагу цій фірмі попри вищу ціну та сумнівну репутацію. 

Так, згідно з даними YouControl «Дорбуд 777» фігурував у кримінальній справі у 2023 році, яку розглядав Подільський райсуд Києва. З ухвали суду відомо, що упродовж 2022 року ТОВ «СК Автострой» мало фінансово-господарські взаємовідносини з ТОВ «Дорбуд 777». 

Останнє уклало угод на 88,8 мільйона гривень. Це оплата за послуги з експлуатаційного утримання доріг від Служби автомобільних доріг Миколаївської та Одеської областей, ДП «Агентство місцевих доріг Полтавської області», ДП «Агенція місцевих доріг Миколаївської області» та інших.

Та правоохоронці вважали, що «СК Автострой» та  «Дорбуд 777» змовлялись під час участі у торгах, штучно завищували ціни на роботи, аби надалі бюджетні кошти вивести у тіньовий сектор економіки у вигляді готівки.

Зазначимо, «Дорбуд 777» зареєстрували у 2018 році зі статутним капіталом в тисячу гривень. Тоді воно називалось «КВАНТ НІК». Вже через рік товариство змінило назву, адресу та керівника. Наразі власником підприємства є Казарян Армен Рафікович. Южноукраїнська міськрада регулярно віддає цій фірмі бюджетні підряди. Загалом за шість років «Дорбуд 777» заробило в області 223 мільйони 667 тисяч гривень. 

Читайте також: На Миколаївщині віддали черговий бюджетний підряд компанії, яка співпрацює з підприємством з російським власником

Більше публікацій Миколаївський вимірБільше публікацій Миколаївський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »
Більше публікацій Новини колегБільше публікацій Новини колег »

2 коментарі

  1. […] А Южноукраїнська міська рада, що на Миколаївщині, оголосила тендер на ремонт доріг. Підряд з запланованим бюджетом в понад 10 мільйонів гривень віддали фірмі, яка звинувачувалась у відмиванні грошей.  […]

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір