Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Після розслідувань журналістів подешевшали водогон та фортифікації у Миколаєві

В Миколаєві розірвали 5 договорів та 1 угоду на реконструкцію водогону, а також знизили ціни на колоди у кошторисах на будівництво фортифікаційних споруд. Це сталось після того, як журналісти знайшли завищення цін в обох випадках, а закупівлі привернули увагу правоохоронних органів. 

Про це в телеграм-каналі повідомив очільник Миколаївської ОВА Віталій Кім

Щодо водогону, який будують в Миколаєві, то Кім розповів про розірвання п’яти договорів. Також один договір з 12-ти скасували. Йдеться про закупівлю, яку розділили на 12 частин й обрали підрядника без конкурсу. З державного Фонду ліквідації наслідків збройної агресії передбачено кошти на реконструкцію лише шести ділянок водогонів у 2024 році на суму 745 мільйонів гривень. 

Також очільник Миколаївської ОВА повідомив, що вартість труб по факту виконаних робіт вдалось знизити. Проте раніше Кім відреагував на завищення цін у кошторисах підрядників, яке знайшли журналісти, й повідомив, що ціна на труби лишилась такою ж через інфляцію. 

Нагадаємо, також навесні 2024 року «Наші гроші» провели розслідування щодо вартості фортифікаційних споруд й встановили, що у кошторисах Миколаївської ОДА на загальну суму 0,5 мільярда гривень були найвищі відпускні ціни колод — 11,4 тисячі гривень за кубометр за самі колоди та 720 гривень за кубометр за доставку по території області.

Наразі Кім відзвітував, що роботи закінчені, а колоди у ході виконання подешевшали на 30%. 

Віталій Кім розповів, що будується ще один водогін, через який вода надходитиме до Миколаєва з інших міст області. Наразі на це будівництво шукають бюджет. Його складе ймовірно допомога від партнерів та кошти держави. 

Раніше «Антикорупційний вимір» повідомляв, що Департамент містобудування, архітектури, капітального будівництва та супроводження проєктів розвитку Миколаївської ОДА у вересні 2023 року за результатами тендерів уклав вісім угод на реконструкцію водогону в Миколаєві загальною вартістю 836 мільйонів гривень. Закупівлі ще на 209 млн оскаржувались в АМКУ.

Читайте також: Завищені кошториси на будівництво водогону та фортифікацій у Миколаєві: Що не так з виправдовуваннями Кіма

Більше публікацій Миколаївський вимірБільше публікацій Миколаївський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір