Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Селищний голова на Одещині отримав підозру у розкраданнях на відбудові знищених обстрілами будинків

Селищний голова у Білгород-Дністровському районі Одещини отримав підозру у розкраданні 2,4 мільйона з бюджету. Більша частина з них — гроші, виділені на відновлення будинків після російських обстрілів. Разом з головою, підозру отримали інженер технагляду, підрядник та директор місцевого комунального підприємства. 

Як повідомляє Поліція Одещини, селищний голова у Білгород-Дністровському районі незаконно збагачувався на відбудові будинків, пошкоджених від російських обстрілів. Правоохоронці вважають, що разом з ним діяли керівник комунального підприємства, підрядне підприємство та інженер з технагляду. 

У кількох населених пунктах житлові будинки були зруйновані від російських атак, тож селищна рада призначила комунальне підприємство ліквідовувати наслідки руйнації. Зокрема в одному населеному пункті ремонту потребувала дев’ятиповерхівка, а в іншому — шість приватних будинків. Вартість робіт оцінили в 11 мільйонів гривень, які КП мало отримати з бюджету громади. 

Поліція вважає, що посадовці заволоділи виділеними на відновлення коштами, склавши акти виконаних робіт із фальшивими даними про обсяг та вартість матеріалів. Йдеться про суму в 1,4 мільйона гривень, отримавши яку, організатор схеми нібито розділив між причетними до оборудки. 

Також правоохоронці встановили, що селищний голова та начальник КП оформили на роботу 12 фіктивних працівників, яким виплатили понад мільйон гривень, та насправді, ймовірно, привласнили гроші собі. 

Відео: Поліція Одещини

У цій справі підозри отримали четверо людей. Зокрема селищний голова, директор комунального підприємства, інженер з технагляду, й підприємство-підрядник. Їм висувають привласнення та легалізацію майна, отриманого злочинним шляхом, а також службове підроблення. 

За цими статтями їм загрожує позбавлення волі до 12 років. Підозрюваним мають обрати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою та відсторонити від посад.

Фото: Поліція Одещини

Дев’ятиповерхівка, кошти на відновленні якої розікрали — це будинок у селищі Сергіївка Білгород-Дністровського району, куди росіяни випустили ракету в ніч на перше липня. Тоді загинули щонайменше 22 людей. Селищний голова Сергіївки наразі — Анатолій Чередниченко. 

Нагадаємо, у червні 2023-го року правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом розкрадання грошей на ремонті дев’ятиповерхівки, яка постраждала внаслідок російського влучання. З тексту ухвали журналістам «Антикорупційного виміру» стало відомо, що фігурують у справі посадовці Сергіївської селищної ради та керівник підрядного підприємства. Подробиці справи тут.

Вже у квітні цього року стало відомо, що слідчий суддя Білгород-Дністровського міськрайонного суду відправив до СІЗО Андрія Дроботенка. Він очолював КП «Курорт-сервіс» Сергіївської селищної ради. Це підприємство замовило та контролювало роботи з відновлення девятиповерхового житлового будинку. Підрядником обрали приватне підприємство «Квадр 77», що належить Дмитру Пєнову. Слідчі вважають, що чиновники та підрядник привласнили гроші на ремонті

Більше публікацій Вікно ВідновленняБільше публікацій Вікно Відновлення »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір