Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Посадовців з Миколаївщини судитимуть за незаконну приватизацію комунальної землі

Двох інженерів-землевпорядників та керівницю відділу Держгеокадастру у Миколаївській області судитимуть за зловживання повноваженнями. Слідство вважає, що посадовці незаконно приватизували земельну ділянку площею у 14 гектарів на Первомайщині.

Як повідомляє Миколаївська обласна прокуратура, інженери-землевпорядники змовились, й підробили документи, які визначають право власності на землю. Йдеться про ділянку сільськогосподарського призначення площею понад 14 гектарів, розташованої на Первомайщині, у Миколаївській області. Тож інженери розробили технічну документацію із землеустрою щодо відновлення меж цієї ділянки.

Слідство вважає, що з ними разом діяла посадовиця Держгеокадастру. Вона на підставі підроблених документів внесла зміни в Державний земельний кадастр. Внаслідок цього ділянка, яка належала Первомайській громаді, вибула з її власності й стала приватною. Збитки від діяльності посадовців оцінили в понад 350 тисяч гривень. 

Посадовцям повідомили про підозру у зловживанні службовим становищем та несанкціонованих дій з інформацією. Обвинувальний акт передали до суду. Якщо вину інженерів та посадовиці Держгеокадастру доведуть, їм загрожує позбавлення волі до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади.

Читайте також: Незаконна приватизація землі на Миколаївщині: підозри отримали начальниця відділу Держгеокадастру та землевпорядники

Більше публікацій Миколаївський вимірБільше публікацій Миколаївський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір