Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

В Ізмаїлі фірма депутата ремонтує аварійну споруду для військових

У травні цього року підприємство депутата Ізмаїльської міської ради Ігоря Дехтярьова отримало підряд з ремонту аварійної гідротехнічної споруди для військової частини прикордонників. Вартість робіт перевищує 7,5 млн грн. Редакція «Антикорупційного виміру» зʼясувала, що за два місяці до запланованої здачі робіт, підприємство спромоглося відзвітувати менш ніж за 3% від всіх робіт.

Наприкінці квітня 2024 року Управління ЖКГ Ізмаїльської міської ради оголосило тендер з пошуку підрядника для ремонту аварійної гідротехнічної споруди військової частини Держприкордонслужби. Закупівлю обґрунтували інтенсивним просіданням ґрунту та руйнуванням стінки споруди. Стверджували, що це обмежує її використання та створює небезпеку. Це дозволило чиновникам провести особливі відкриті торги, аби нібито у пришвидшеному темпі вирішити проблему.

На тендер прийшов лише один учасник – приватне підприємство «Роднік» депутата Ізмаїльської міськради Ігоря Дехтярьова. Він запропонував виконати роботи за понад 7,5 млн грн. А оскільки проводили торги з особливостями, наявність конкуренції була не обовʼязковою, фірма депутата отримала контракт за відсутності інших учасників. Однією з причин їхньої відсутності могло бути те, що чиновники склали тендерну документацію «під свого підрядника».

Договір з Дехтярьовим Управління ЖКГ уклало 17 травня. Кінцевим терміном здачі робіт вказали 30 вересня 2024 року, тобто на усунення аварії йому відводили лише 4 місяці і 14 днів. За цим договором несвоєчасне виконання робіт може призвести до штрафних санкцій. 

Станом на сьогодні минула половина строку, відведеного чиновниками на проведення ремонту аварійної гідротехнічної споруди для військових. Однак за два місяці ПП «Роднік» здав Управлінню ЖКГ лише близько 3% робіт. На порталі використання бюджетних коштів spending.gov.ua міститься тільки один акт виконаних робіт по цьому обʼєкту датований 3 червня на суму 223 383 грн. Відповідно на виконання 97% робіт у ПП «Роднік» близько двох місяців.

Зауважимо, що раніше редакція «Антикорупційного виміру» писала про те, що депутат від партії «Слуга Народу» Ігор Дехтярьов заробляє мільйони на наслідках російської агресії в Ізмаїлі. Зокрема в матеріалі йшлося про велику кількість підрядів, які отримує підприємство депутата. Також ми звертали увагу на тісний звʼязок Дехтярьова з мером Ізмаїла Андрієм Абрамченко та можливість депутата впливати на бюджетну комісію, яку він очолює.

Читайте також: Начальницю відділу освіти Ізмаїлу судять за корупцію: школи і садки залишились без вугілля

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір