Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Депутат з Сарати без конкуренції отримав підряд з ремонту укриття

Саратський ліцей на Одещині уклав угоду з капітального ремонту укриття для учнів за 1,38 млн грн. Підряд без проведення торгів та використання електронної системи віддали фірмі депутата місцевої селищної ради.

Про це «Антикорупційний вимір» дізнався, аналізуючи закупівлі на Prozorro.

Комунальний заклад «Саратський ліцей» Саратської селищної ради Білгород-Дністровського району опублікував звіт про укладений договір з ТОВ «ВАО Ремстрой». Компанія без конкуренції отримала підряд на понад 1,38 млн бюджетних гривень. За ці гроші фірма має виконати капітальний ремонт укриття для ліцею за адресою смт Сарата, вулиця Вернера Крістіана, 85.

За даними аналітичної платформи Youcontrol, ТОВ «ВАО Ремстрой» належить депутату Саратської селищної ради від політичної партії «Довіряй Ділам» Віктору Лохматову. Він же значиться і керівником фірми. 

Крім того, з депутатом та його родиною повʼязано низку фірм, які регулярно заробляють на бюджетних підрядах. Йдеться про такі фірми, як ТОВ «Комфорт ЛМ», ТОВ «Форватер-СВ», ТОВ «Фенікс. С», ТОВ «Фортеця.ВЛ», ТОВ «Флеш Строй. ВЛ», ТОВ «Ремсервіс ВВС».

Фірма родини Лохматових фігурує в кримінальному провадженні про корупцію. В матеріалах справи йдеться, що слідчі Роздільнянської поліції з 2020 року розслідували справу про зловживання владою під час ремонту огорожі адміністративної будівлі Яковлівської сільської ради, який виконувала фірма ТОВ «Комфорт ЛМ» депутата Лохматова.

Крім того, журналісти видання «Наші Гроші» ще у 2013 році писали про родину регіонала Лохматова, яка між своїми фірмами «розіграла» тендер з ремонту поліклініки за 2,5 млн грн. 

Раніше «Антикорупційний вимір» також розповідав про те, що суд арештував майно, незаконно забране у військових в Сараті в рамках справи про самоуправство та підробку документів у часи, коли Віктор Лохматов очолював селищну раду. 

Додамо, що у лютому 2005 року «Подробиці» з посиланням на поліцію (на той час міліцію) повідомляли про затримання Віктора Лохматова на хабарі в розмірі 5 тисяч доларів. Керівниця ЦГЗ Одеського облуправління міліції Ольга Богаченко тоді повідомила журналістам, що Віктор Лохматов вимагав та отримав хабар від місцевого підприємця за підписання угоди та надання в оренду нежитлових приміщень із правом їхнього викупу, розташованих на території райцентру Сарата. За цим фактом стосовно затриманого порушено кримінальну справу за ознаками частини 2 статті 368 Кримінального кодексу України (одержання хабаря). 

Тоді правоохоронці бадьоро рапортували, що це 41 факт притягнення до кримінальної відповідальності держслужбовців-корупціонерів в Одеській області з початку поточного року. В мережу навіть виклали відео, на якому Віктора Лохматова показали у кайданках. 

Однак, ні до якої відповідальності, ні тоді, ні пізніше, Віктора Лохматова не притягли. У 2013 році він знову потрапляв у поле зору преси. «Сім’я регіонала Лохматова розпилила 2,5 мільйона на ремонті поліклініки» – називалася стаття у виданні «Наші Гроші». У 2020 році про діяльність однієї з фірм пана Лохматова писало видання «Інтент».  

Віктор Лохматов встиг побувати у партіях «Сильна Україна», «Партія Регіонів» та «Наш край», а потім потрапив ще й до «Довіряй ділам».     

Читайте також: Депутат, засуджений за корупцію, заробить на ремонті поліцейської станції на Одещині

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

2 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір