Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Найцікавіші події тижня на Одещині, затримання, розслідування та підозрілі закупівлі. Антикорупційний огляд

Протягом минулого тижня на Одещині відбулося кілька затримань у корупційних справах. Декілька розслідувань правоохоронці завершили та передали на розгляд суду, в деяких справах слідство у розпалі. Найбільше ж цікавого відбувалося в закупівлях — чиновники продовжували обирати для укладання угод сумнівних виконавців. Також посадовці не забували рекламувати себе. 

Так, команда аналітичного центру «Dozorro» дослідила, що за перші 7 місяців 2024-го року на сервісі Prozorro з місцевих бюджетів на купівлю послуг з реклами витратили 362 мільйона гривень. Одещина — не лідер серед інших міських рад за цими витратами, але йдеться про суму в 6,7 мільйона гривень

Що там в закупівлях 

Компанія голови громадської ради при Білгород-Дністровської райдержадміністрації чотири місяці тому несподівано почала отримувати підряди від чиновників Одеської міськради. Цікаво, що за попередні 23 роки існування це підприємство жодного разу не брало участь в держзакупівлях. Тепер же департамент міського господарства Одеської міської ради провів 20 закупівель без використання електронної системи, переможцем вирішили обрати ПП «Укрбудсервіс», що належить «активісту». Вартість цих підрядів перевищує 12,4 млн грн.

Тим часом чиновники Дачненської сільської ради на Одещині без тендеру провели закупівлю робіт з ремонту приміщення та даху в ліцеї №1. Підряд, вартістю в майже 1 млн грн, дістався Олегу Варварському. Він зареєструвався як ФОП лише місяць тому. Як з’ясувалося,  досвід в бізнесі у пана Варварського таки є. Проте в вельми сумнівних фірмах.  

А от Визирський центр первинної медичної допомоги уклав угоду з ремонту будівлі фельдшерського пункту майже за 600 тис. грн. Підряд дістався фірмі, директором якої є колишній депутат Южненської міської ради.

Одеська міськрада вирішила інвентаризувати поля фільтрації за майже 2,5 мільйона. Розробку технічної документації із землеустрою щодо інвентаризації земель купує Департамент земельних ресурсів Одеської міської ради. Оголошено тендер. 

Затримання та підозри

В Одесі заступниці директора одного з департаментів повідомили про підозру. Вона нібито з трьома своїми підлеглими штучно блокували електронні черги в ЦНАПах, через що громадяни не могли вчасно отримати послуги. В офісних приміщеннях підозрюваних під час обшуків знайшли офіційні документи та чорнові записи, що підтверджують існування схеми.

На Одещині затримали двох військовослужбовців за підозрою у продажі гуманітарної допомоги. Бійці нібито намагались продати броньовані автівки, призначені для війська. 

Ведеться слідство 

Слідчі СВ Роздільнянського РВП ГУНП в Одеській області звернулися до суду про доступ до документів, щоб з’ясувати, чи не було розкрадено гроші на встановленні двох швидко споруджувальних захисних споруд модульного типу на території міста Роздільна. 

Київський районний суд в місті Одесі надав поліції тимчасовий доступ до речей та документів у провадженні, яке стосується можливої розтрати та привласнення бюджетних коштів під час ремонту та реставрації будівлі. Закупівлю провели без використання електронної системи. Цікаво, що назву, предмет та текст договору не було опубліковано в системі електронних закупівель з причин загрози національній безпеці.

Тим часом мера Білгород-Дністровська Віталія Граждана відсторонили від посади. Він проходить підозрюваним у справі про вимагання та погрози насильством

Передано до суду

До суду передали обвинувальні акти щодо двох начальників військової частини на Одещині та підприємця. Їх звинувачують у розтраті коштів на ремонті, який раніше виконали бійці з цієї частини.

Гарна новина! 

Після розголосі в ЗМІ підрядник виконав роботи швидше, ніж було зазначено в договорі. Одеська міська рада оплатила розробку проєктно-кошторисної документації для ремонту буднику на проспекті Шевченка 8В. Це свідчить про те, що розробка документів завершена і мешканцям будинку, які потерпали від дощу зі стелі можуть невдовзі почати лагодити дах. 

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір