Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

До восьми років в’язниці загрожує голові ОТГ на Одещині за розтрату коштів

Правоохоронці завершили слідство у справі голови сільради на Одещині та директора будівельної фірми. Обох звинувачують у тому, що змовившись, вони розікрали близько 500 тисяч гривень на ремонті місцевого будинку культури. 

Як повідомляє поліція Одещини, у 2018 році тодішній голова сільради у Болградському районі змовився з директором підприємства. Останнє займалось будівельними роботами, й перемогло в тендері на капітальний ремонт місцевого будинку культури. Слідство встановило, що перемогу здобути цьому підприємству допоміг очільник сільради, а наглядав за якістю та кількістю робіт інженер іншої фірми, яка належить близькій особі підрядника. 

Тож правоохоронці вважають, що очільник сільради, інженер-наглядач та директор фірми-підрядника домоглись, аби в офіційних документах йшлось про закінчений ремонт в той час, як роботи не були виконані в повному обсязі. 

Разом з тим на рахунок будівельної фірми перерахували повну суму — майже 700 тисяч гривень, а робіт підприємство виконало на 200 тисяч. Голові сільради повідомили про підозру в розтраті чужого майна шляхом зловживання становищем, а також у внесенні неправдивих відомостей до офіційних документів. 

За останньою статтею підозру отримав і підрядник, а також йому висувають заволодіння чужим майном. Інженер з технічного нагляду підозрюється у пособництві у складанні неправдивих офіційних документів.

Щодо голови сільради та підрядника слідство завершили й направили обвинувальні акти до суду. Слідство щодо інженера з технічного нагляду триває.

Читайте також: Соратник депутатів з Одеської облради підозрюється в розкраданні бюджетних грошей

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір