Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Повідомили про підозру дружині відомого зрадника з Херсонщини

На третій рік окупації Херсонщини підозру у колабораційній діяльності отримала Олена Булюк – дружина підозрюваного в державній зраді Віталія Булюка, який з перших днів окупації перейшов на бік росіян. Про це повідомляє «Антикорупційний вимір» із посиланням на текст підозри.

Торгує в окупації на російській платформі закупівель

Слідчі Нацполіції України встановили, що Булюк Олена Валеріївна зі Скадовська у 2022 році добровільно зареєструвалась в юрисдикції росії як  індивідуальна підприємниця та отримала реєстрацію на веб-порталі державних закупівель росії. 

21 квітня 2023 року Олена Булюк уклала та підписала так званий державний контракт з окупаційним підприємством «Облремстрой» про передачу в оренду приміщень для персоналу, нежитлових і складських приміщень, складського майданчика, розташованих на території виробничої бази за адресою: місто Скадовськ, вулиця Шмідта, 42 на загальну суму 666 тисяч російських рублів.

За умовами контракту, ці кошти Олені Булюк виплатили в травні-липні 2023 року з окупаційного бюджету Херсонщини на відкритий нею рахунок в окупаційному «Промсвязьбанке». 

Дії Олени Булюк слідчі кваліфікували за ч. 4 ст. 111-1 КК України. За колабораційну діяльність їй «світить» від трьох до п’яти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

У російській юрисдикції Олена Булюк також зареєстрована як співвласниця клона української компанії – «Комбикормовый комбинат «Бехтери». 

Як виявили журналісти Центру журналістських розслідувань, на момент окупації Херсонщини у власності Олени Булюк були зареєстровані п’ять житлових будинків загальною площею 1,9 тисячі кв. метрів та група будинків площею у майже 600 кв.метрів у Скадовську і селі Забарине Скадовського району, магазин та земельні ділянки під ними. На неї оформлені частки у двох заводах – «Таврійський комбікормовий комбінат» (45%)  і «Комбікормовий комбінат «Бехтери» (50%). Олена Булюк також є власницею чверті статутного капіталу ТОВ «Аделаїда Хантер» (мисливські угіддя в Житомирській області) та третини у миколаївському ТОВ «Никнефть» (основний вид діяльності – мисливство). 

Бізнесова та політична імперія Булюків на Херсонщині

Чоловік Олени Булюк, Віталій Булюк, підтримав агресію росії проти України,  увійшов до складу окупаційної адміністрації росії на Херсонщині і отримав посаду першого заступника голови окупаційного «уряду» частини Херсонської області. Разом із дружиною та синами продовжує розширювати родинну бізнес-імперію, яка на момент окупації вже була доволі великою і зосереджувалась у Скадовському районі.

Старший син Віктор Булюк, на якому офіційно перебуває майже весь бізнес, очолює обласну асоціацію «Народный фермер», що є проєктом  президентського руху «Общероссийский народный фронт». 

Молодшого сина Ігоря Булюка вдалося прилаштувати в «уряд» на грошову посаду. Сімейний бізнес Булюків в окупації поповнився новими активами, серед яких – і «віджаті» аграрні підприємства, їхня техніка, елеватори і земля.  

«Антикорупційний вимір» раніше повідомляв, що до окупації Віталій Булюк був депутатом Херсонської обласної ради, а ще раніше очолював митницю. Пройшов шлях від інспектора митного поста «Скадовськ» до очільника Херсонської обласної митниці. Також був депутатом Херсонської обласної ради V, VI, VII та VIIІ скликань: спочатку обирався від Комуністичної партії (нині заборонена) та «Блоку Наталії Вітренко «Народна опозиція», а згодом став представляти проросійську партію «Наш край», обласну організацію якої і очолив. Від «Нашого краю» до Херсонської міської ради у 2015 році пройшов та завів своїх людей і інший зрадник – тричі мер Херсона Володимир Сальдо.

Наразі Віталій Булюк вже має кілька підозр у вчиненні державної зради. Також, ще до окупації Херсонщини 2022 року, Булюку встигли виплатити понад 800 тисяч гривень за те, що неправомірно звільнили (він потрапив під так звану люстрацію). Окремо журналісти «Антикорупційного виміру» писали про те, хто очолював нині вже заборонену партію «Наш край» на Херсонщині – це зокрема були Віталій Булюк та Володимир Сальдо.

Читайте також: Херсонський суд виніс вирок майору, який вимагав з військових хабарі за непритягнення до відповідальності

Більше публікацій Війна з росієюБільше публікацій Війна з росією »
Більше публікацій Зрадники та колаборантиБільше публікацій Зрадники та колаборанти »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »
Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір