Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

На Кіровоградщині справу щодо зловживання посадовиці на тендері закрили за строками давності

Устинівський районний суд Кіровоградської області закрив справу Людмили Колісник, екскерівниці відділу освіти Устинівської РДА. З моменту відкриття провадження щодо неї та передачею справи до суду минуло майже сім років. Відтак, оскільки станом на 2024 рік у провадженні спливли строки давності, суду не лишилося нічого іншого, як закрити справу. Нині Колісник продовжує роботу в Приютівській селищній раді.

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір».

Згідно з матеріалами справи, у вересні 2017 року Людмила Колісник, як очільниця відділу освіти Устинівської РДА за результатом проведення тендера підписала з ТОВ «Укртранссервіс-груп» угоду про постачання 61 400 кубічних метрів газу для опалення місцевих закладів освіти загальною вартістю 445,7 тис. грн.

Надалі посадовиця уклала з підприємством додаткові угоди, згідно з якими через коливання вартості ціна за паливо зростала та, відповідно, об’єм придбаного газу зменшувався.

Так, 23 жовтня Колісник підписала три додаткові угоди, за якими ціна газу зросла з 7 259 грн до 9 200 грн, а об’єм поставки зменшився до 48 448 кубічних метрів газу. При чому, згідно з цими угодами, укладеними в один день, ціна на газ зростала три рази.

Ще одну угоду, за якою ціна на газ виросла вже до 9 900 грн, а поставка зменшувалася до 45022 кубічних метрів, чиновниця підписала 15 листопада 2017 року.

Після цього підприємству сплатили обумовлені 446,7 тис. грн.

За даними слідства, підвищення вартості ціни у додаткових угодах відбулося без належного підтвердження зміни ціни на паливо.

У справі провели судово-економічну експертизу, яка встановила, що через дії посадовиці бюджет зазнав 122,6 тис. грн збитків.

Колісник інкримінували зловживання службовим становищем з метою одержання неправомірної вигоди для іншої юридичної особи, що спричинило істотну шкоду державним інтересам.

Як ідеться в ухвалах по справі, це провадження слідчі розпочали ще у лютому 2018 року. З даних у Реєстрі судових рішень відомо, що обвинувальний акт у справі передали до суду лише у липні 2024 року. Увесь цей час, судячи з ухвал по справі, що оприлюднені в Реєстрі, слідство займалося проведенням експертизи.

Як ідеться в ухвалі суду від 13 серпня 2024 року, після направлення обвинувального акту Людмила Колісник подавала до суду клопотання про закриття кримінального провадження через сплив строків давності.

У підсумку суд вказав: враховуючи, що кримінальне правопорушення, передбачене ч.1 ст.364 КК України є нетяжким злочином і в обвинувальному акті їй інкримінують вчинення дій, останні з яких датовані 15 листопада 2017 року, на даний час сплинули строки притягнення її до кримінальної відповідальності. Тому суд задовольнив клопотання Колісник і закрив справу.

Нині Колісник обіймає посаду головного спеціаліста відділу освіти Приютівської селищної ради. 

Читайте також: «Антикорупційний вимір» публікує договори оренди центрального скверу Кропивницького, де у міського голови з’явилась нерухомість

Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір