Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Відновлення Палацу спорту в Одесі: Хто отримав підряд і що зараз відбувається на об’єкті

Навесні поточного року, а саме, 25 березня, одеський Палац спорту зазнав значних пошкоджень через ракетний удар. Повідомлялося, що в будівлі не лишилося жодного цілого вікна, жодної цілої віконної рами. Також сильно постраждала стеля. У середині липня був проведений тендер для закупівлі робіт з ліквідації наслідків руйнувань, спричинених війною. Роботи мають бути виконані до кінця жовтня. Кого залучили як підрядника, які документи ця фірма подавала на тендер і що відбувається з Палацом спорту зараз — дивіться та читайте в цьому матеріалі «Антикорупційного виміру». 

Атака рф 25 березня 

Як повідомляло «Суспільне.Одеса», 25 березня в Одесі пролунала серія вибухів. Подвійним ударом було вражено рекреаційну зону в місті. Було зруйновано дві будівлі, а в навколишніх будинках вибило скло. Близько трьох сотень квартир було ушкоджено. Також, за даними Одеської ОВА постраждало семеро осіб. 

Як повідомив директор комплексу Палац спорту Євген Філонов кореспондентці «Суспільного», була пошкоджена вся будівля Палацу спорту. Вибуховою хвилею вибило вікна. 

«Жодного скла немає, жодної віконної рами немає, десь обвалилась стеля, більш ніж 1200 квадратних метрів скління немає більше в цій будівлі», — цитувало видання Євгена Філонова.

Що каже керівництво Палацу спорту

Директор комплексу Палац спорту Євген Філонов розповів «Антикорупційному виміру», що до свого попереднього вигляду споруда вже не повернеться. За його словами, зруйновану стіну будівлі вдалося відновити власними силами. А зараз відбувається заміна скління на кошти, виділені Облрадою. 

Євген Філонов сподівається, що роботи завершать до встановленого угодою терміну, вже за тиждень, адже на 25 вересня запланований Кубок України з хокею. Ситуацію ускладнює відсутність світла, але з цим можна впоратися, каже посадовець. Льодову арену вже заливають. 

Відео: Ольга Циктор, спеціально для «Антикорупційного виміру»

За словами Євгена Філонова дуже швидко вдалося прибрати після прильоту завдяки небайдужим одеситам, батькам хокеїстів. Вже на наступний день було виконано багато роботи з прибирання, і ще тиждень своїми силами закривали «діри», щоб не залило під час дощу. Роботи з відновлення ще не оплачувалися, оскільки вони не виконані. Тож фактично на відновлення досі не витрачено не копійки, хоча зроблено дуже багато. Директор дуже тішиться, що багато робіт виконано власними силами. 

«Ми не можемо підвести ані керівництво області, ані самі себе, ані одеську хокейну команду в жодному разі. Тому хокею бути! Лід буде в будь-якому разі, навіть якщо я матиму дмухати на нього, щоб він не танув», — каже Євген Філонов.   

Тендер у липні чиновники провели у форматі відкритих торгів з особливостями. На торги прийшла лише одна фірма, яку і обрали підрядником. Договір підписали 1 серпня. Вартість робіт, які мають бути виконані за два місяці складає 979 тисяч гривень. 

Що відомо про підрядника

Підрядник, ТОВ «Азов-Будпром» за даними аналітичної платформи YouControl, працює трохи менш ніж півтора року. Фірма має статутний капітал у розмірі 20 тисяч гривень. Це перша участь фірми у тендерних процедурах і перший контракт з розпорядником бюджетних коштів. Власни​​ком і директором фірми є Андрій Марчук. 

Згідно з наданими на тендер документами, ця фірма орендує всю свою матеріально-технічну базу до останнього свердла для шуруповерта. Вся МТБ орендована в однієї компанії. Це і приміщення, і транспорт, і обладнання і витратні матеріали, які теж внесли до документації. 

Скріншоти: Матеріально-технічна база ТОВ «Азов-Будпром»

З персоналу у фірми є інженер-електромеханік, два монтажники систем утепленні, які також є покрівельниками, маляр-штукатур, який також є різноробом, а також маляр — монтажник-складальник металопластикових конструкцій.  

Ці п’ятеро осіб з орендованою МТБ мають виконати наступну роботу: 

  • Демонтаж пошкоджених віконних рам та дверей (201 квадратний метр) 
  • Монтаж рам та скління віконних і дверних отворів (201 квадратний метр)
  • Поклейку рулонної гідроізоляції (579 квадратних метрів) 

Як будівля виглядає сьогодні 

Фото: Богдан Шумілов, спеціально для «Антикорупційного виміру»

Отже, попри те, що до деяких документів, поданих підрядником на торги, є питання, роботи ведуться і будуть виконані навіть раніше ніж планувалося. В Одесі відбудеться велика спортивна подія. Хоч стан Палацу спорту вже не буде, таким як раніше, він буде відновлений і відкриє свої двері для одеситів. 

Скління, яке встановлюють зараз, буде не таким, як раніше — навіть якщо вікна виб’є знову, нове скло просто розсиплеться і нікого не поранить. 

Ми створили цей матеріал як учасник Мережі «Вікно Відновлення». Все про відновлення постраждалих регіонів України дізнавайтеся на єдиній платформі recovery.win

Читайте також: Залишила вдома сироварню, але не любов до справи. Історія підприємиці з Торецька, що мріє про свій заклад в Одесі

Більше публікацій Вікно ВідновленняБільше публікацій Вікно Відновлення »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »
Більше публікацій СтаттіБільше публікацій Статті »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір