Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

У Кропивницькому міськрада планує продати депутату ділянку в розстрочку

У Кропивницькому міська рада планує продати земельну ділянку площею 0,08 га Вадиму Дризі, депутату від партії «Наш край». На ділянці знаходиться його нерухомість. Землю продають з розстрочкою.

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір».

Як ідеться в проєкті рішення міськради, що оприлюднили 29 серпня, міська рада планує затвердити вартість земельної ділянки по вулиці Преображенській, 88-б площею 0,08 га у розмірі 815,6 тис. грн.

Ділянка з кадастровим номером 3510100000:38:317:0050 має цільове призначення для будівництва та обслуговування будівель торгівлі.

Згідно з вказаним проєктом рішення, землю пропонується продати Вадиму Дризі з розстроченням платежу на 5 років. При цьому протягом тридцяти календарних днів після нотаріального посвідчення договору купівлі-продажу земельної ділянки він має сплатити не менше як 50% частини платежу. Водночас пропонується зарахувати до суми, яку покупець повинен сплатити, 125 тис. грн авансового внеску.

До моменту повної сплати за землю покупцю заборонено перепродувати ділянку.

В проєкті рішення вказано, що на земельній ділянці знаходиться об’єкт нерухомого майна площею 668 м кв. Вадима Дриги, що набуте ним у 2006 році.

У системі Prozorro є звіт департаменту містобудування та земельних ресурсів Кропивницької міської ради про замовлення у липні цього року послуг з експертної грошової оцінки вказаної ділянки. За це департамент сплатив 2500 грн. 

Нагадаємо, що у 2018 році депутата затримали за звинуваченням у шахрайстві з землею. Буцімто вимагав 2 тис. доларів за допомогу з оформленням землі. Втім справа нічим не закінчилась. У 2023 році суд закрив її через сплив строків давності. 

Читайте також: Від спонсора війни: Кропивницька міськрада знову закупила системи спостереження

Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір