Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Одеські чиновники повторно найняли фірму депутата для ремонту за 15 мільйонів уздовж Деволанівського узвозу

Управління капітального будівництва Одеської міськради підписало угоду з товариством «Ростдорстрой», яке за 15,4 мільйона гривень має виконати ремонт поверхневого водовідведення на Деволанівському узвозі. Аналогічні роботи фірма вже виконувала рік тому за бюджетний кошт, але наразі ремонт не завершили, тож чиновники уклали додаткову угоду. 

Як повідомляє видання «Інтент», Управління капітального будівництва Одеської міської провело закупівлю без використання електронної системи. Таким чином обирали підрядника, який проведе капітальний ремонт системи поверхневого водовідведення уздовж Деволанівського узвозу. 

Інших учасників закупівлі не було, тож угоду уклали з єдиним — товариством «Ростдорстрой». Фірмі за роботи з водовідведення заплатять 15,4 мільйона гривень з бюджету. 

Нагадаємо, що компанія «Ростдорстрой»  належить офіційно багаторазовому депутату від мерської партії «Довіряй ділам» Юрію Шумахеру. А неофіційно, можливо, контролюється колишнім тестем російського олігарха з оточення путіна Романа Абрамовича бізнесменом Олександром Жуковим. 


З цим товариством Управління капітального будівництва вже укладало угоді на ремонт поверхневого водовідведення уздовж Деволанівського узвозу. Це було у грудні 2023 року. Тоді так само закупівля пройшла у форматі відкритих торгів й «Ростдорстрой» так само було єдиним учасником. Угода передбачала, що товариство завершить роботу до 31 травня 2024 року й отримає за це 44,8 мільйона гривень. Однак наразі роботи ще не завершені й управління уклало з ТОВ кілька додаткових угод.

Зазначимо, Деволанівський узвіз розташований в історичному центрі Одеси і перетинається трьома мостами. Це місце має назву «канава» через відсутність ремонту і занедбаний стан узвозу. Кілька будинків, розташованих на ньому, обвалились. 

Ремонтувати узвіз почали ще у 2019 році, та досі його стан суттєво не покращився. Договір на проведення капітального ремонту на Деволанівському узвозі уклали у серпні 2020 року з фірмою ТОВ «РОСТДОРСТРОЙ», пов’язаною з одеським мером Геннадієм Трухановим.

У березні 2022 року мерія уклала додаткову угоду, згідно з якою у 2020 році робіт було виконано всього на 20 тисяч гривень. У лютому 2022 року мерія в матеріалі на своєму офіційному сайті повідомила, що роботи стартували лише у 2021 році. 

Наприкінці вересня 2022 року сторони розірвали договір, зазначивши в угоді про розірвання, що роботи не можуть бути виконані через дію особливого воєнного стану. І ТОВ «РОСТДОРСТРОЙ» отримав кошти за частково виконані  роботи, а саме 157 мільйонів гривень.

Читайте також: Сотні мільйонів в одеську канаву: Що не так з ремонтом Деволанівського узвозу

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини колегБільше публікацій Новини колег »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір