Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Майже пів мільярда: на Миколаївщині чиновники докинули грошенят на ремонт дороги

Служба відновлення та розвитку інфраструктури Миколаївської області уклала угоду на додаткові роботи з проведення капітального ремонту дороги державного значення Одеса-Мелітополь-Новоазовськ вартістю майже 68 мільйонів бюджетних гривень. У 2023 році відомство вже укладало угоду на ремонт цієї дороги на суму понад 431 млн грн.

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір» з посиланням на систему електронних закупівель Prozorro.

Так, у грудні 2023 року служба підписала угоду на ремонт дороги із ТОВ «Європейська дорожньо-будівельна компанія» вартістю 431,4 млн грн. До цього відомство оголосило торги з особливостями, оцінивши роботи в 444,3 мільйона. На торги подалась єдина компанія, з якою й уклали угоду. За ці гроші підрядник має відремонтувати три кілометри дороги. Тобто ремонт одного кілометра коштував понад 142 млн.

Роботу планували завершити в червні 2024 року. Однак пізніше з компанією уклали угоду на продовження термінів робіт. А в вересні служба відновлення та розвитку інфраструктури області вирішила докинути грошей підряднику, уклавши ще один договір. Таким чином, сукупно ремонт дороги обійдеться платникам податків у майже 500 млн грн. Ремонт має завершитись у червні 2025-го.

ТОВ «ЄБДК» зареєстрували у 2008 році. Наразі юридичною адресою підприємства є Київська область. Спочатку компанію зареєстрували в Донецьку під назвою «Альтмост» – підприємство входило до групи «Альтком». Після окупації міста у 2014-му компанію перереєстрували в Києві лише у 2016 році. До того ж з 2018 року у структурі ТОВ відбулись зміни. Наразі власником ТОВ значиться виходець із рф Муслім Кєлоєв. 

Компанія регулярно укладає бюджетні угоди в різних регіонах Україна. Наразі ТОВ «Європейська дорожньо-будівельна компанія» підписала договорів на загальну суму 6,5 млрд грн. Як раніше писав «Антикорупційний вимір», компанія та її власник є фігурантами кількох журналістських розслідувань. 

Наприклад, Nikcenter ще у 2022 році дослідив, що ТОВ «ЄДБК» — у трійці лідерів за обсягами контрактів на ремонт доріг Миколаївщини без конкурсів. 

Бізнес-Цензор зазначає, що Муслім Кєлоєв довгий час постачав нафтопродукти в морські порти одеського регіону. Він також фігурував у розслідуванні «Наших грошей» у 2020 році, коли «АМПУ» за 351 мільйон орендувала в офшору земкараван зі справи НАБУ. 

Примітно, що компанія через суд намагається зняти арешт з майна, накладеного судом у Вінницькій області. Річ у тому, що ТОВ «ЄБДК» надало свою техніку іншій компанії, щодо якої правоохоронці розслідують справу про порушення правил охорони або використання надр, незаконне видобування корисних копалин.

Читайте також: В Миколаєві керівницю благодійного фонду судитимуть за організацію схеми ухилення від мобілізації 

Більше публікацій Миколаївський вимірБільше публікацій Миколаївський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір