Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Корупція на Одеському припортовому заводі: Прокурори завершили розслідування справи

Прокурори завершили досудове розслідування щодо злочинної схеми на Одеському припортовому заводі. Йдеться про розкрадання понад 94 мільйонів гривень державного підприємства. Після того, як сторона захисту ознайомиться з матеріалами справи, її передадуть до суду для розгляду по суті. 

Як повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура, третього жовтня прокурор САП ухвалив рішення про завершення досудового розслідування щодо злочинної схеми, яку ймовірно очолив народний депутат України восьмого скликання Олександр Грановський. 

Нагадаємо, слідство встановило, що протягом березня-грудня 2015-го року колишній нардеп разом з довіреною особою організували злочинну схему розкрадання коштів. Схема полягала у продажі мінеральних добрив наперед визначеній фірмі за цінами, нижчими від ринкових. 

Надалі продукцію перепродавали іноземним фірмам уже за ринковими цінами. Для схеми залучили так звані фірми-прокладки, що у висновку призвело до збитків підприємства на понад 94 мільйони гривень. 

Щодо трьох фігурантів справи, яких оголосили у розшук, ВАКС дозволив здійснювати спеціальне досудове розслідування. Серед них і колишній нардеп Олександр Грановський. Він, найімовірніше, у 2019 році виїхав з України й наразі перебуває у Великій Британії. Раніше запити про його екстрадицію направляли в Австрію та Англію.

Нагадаємо, 7 грудня 2022 року Вищий антикорупційний суд заочно заарештував Грановського з можливістю виходу під 124 мільйони гривень застави. До цього йому повідомили про підозру в організації злочинної схеми зловживань на Одеському припортовому заводі та оголосили у міжнародний розшук

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір