Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

В Одесі на меморіалі воїнам за 18 мільйонів відвалюються літери. Чиновники кажуть — це муляж

В парку біля Одеської облдержадміністрації розміщений меморіал українським воїнам, на капремонт якого виділили 18 мільйонів гривень. На меморіалі встановили напис, букви якого мали б бути латунними. Букви пластикові і відвалюються, але в Одеській міській раді виправдовуються, що це муляж.

Як повідомляє редакція «Слідство.Інфо», у квітні цього року Управління капітального будівництва Одеської міської ради уклало договір на капітальний ремонт меморіалу загиблим воїнам, що в парку поблизу Одеської ОДА. Вартість ремонту складала 18 мільйонів гривень. Після проведення ремонту у соцмережах почали публікувати фотографії з написом на меморіалі, де літери замість латуні були виготовлені з пластику. До того ж їх неякісно пофарбували під мідь. 

Фото: На меморіалі незадовго після ремонту одна літера відпала, а інші мають пошкодження. Автор: «Антикорупційний вимір» 

В Одеській міській раді на це відповіли, що не збиралась встановлювати латунні букви для напису на меморіалі загиблим героям. У виправданнях чиновників фігурують інші суми, ніж ті, які були витрачені з бюджету. Редакція «Слідство.Інфо» дізналася про це з відповіді на запит в Одеську міську раду. 

Роботи зі встановлення цього меморіалу в Одесі почались у 2022 році. Згодом вони припинились, і відновились уже у 2024 році. Тоді міськрада уклала договір з ТОВ «КАЙЛАС 2007» на суму 18, 332 мільйони гривень. 

У відповіді на журналістський запит Одеська міська рада зазначає, що під час виконання робіт у 2022 році не було передбачене встановлення латунних букв та символів на меморіалі. А у 2024 році нібито власними силами і коштами підрядника зробили муляж такого напису до Дня захисників і захисниць України. 

«Надалі було розроблено проєктно-кошторисну документацію і оцінено вартість проєкту у 35 603,622 тисячі гривень, проте встановлення літер і досі не було передбачено. За словами закупівельника, у зв’язку з обмеженим бюджетним ресурсом, на реалізацію проєкту було виділено лише 19 000 тисяч гривень і на цю суму здійснили закупівлю необхідних матеріалів. Тобто вартість капітального ремонту меморіалу у підсумку була 18 332,800 тисяч гривень», — йдеться у відповіді Одеської міськради.

Водночас 24 вересня цього року Одеська міська рада додатково уклала договір для встановлення літер з ТОВ «КАЙЛАС 2007» на суму понад 3 мільйони гривень. Одеські чиновники відзвітували, що станом на 30 вересня 2024 року всі роботи підрядник виконав, та про матеріали для букв та їхню якість там замовчують.

Читайте також: Одеська міська рада знову оголосила тендер на ремонт Будинка Руссова за 8 мільйонів

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »
Більше публікацій Новини колегБільше публікацій Новини колег »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір