Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Справу про розкрадання мільйонів на обстеженні об’єктів Херсонщини передали до суду

Директорку департаменту розвитку територій Херсонської ОВА судитимуть за заволодіння коштами. Її разом з власницею приватного товариства та директором підозрюють у розкраданнях під час обстежень пошкоджених об’єктів в регіоні. Справу передали до суду. 

Як повідомляє «Слово і діло», Вищий антикорупційний суд призначив до розгляду по суті справу розкрадання 7,7 мільйонів гривень на обстеженнях об’єктів соціальної інфраструктури на Херсонщині. Обвинуваченими є директорка департаменту розвитку територій Херсонської обласної військової адміністрації Світлана Васіна, власниця ТОВ «Будівельні Технології Південь» Марина Балан та керівник цієї фірми Валентин Балана. Їм інкримінують статтю про заволодіння коштами. 

Раніше «Антикорупційний вимір» повідомляв, що НАБУ та САП оголосили підозру та затримали Світлану Васіну й після повідомлення про підозру вона змогла вийти з СІЗО під заставу. За даними слідства, Світлана Васіна у змові з власником та керівником приватного товариства організували завищення вартості технічного обстеження 107 об’єктів соціальної інфраструктури (школи, лікарні тощо) у більше ніж 15 разів. 

Таким чином договір уклали на суму понад 9,9 мільйонів гривень, тоді як фактично надані послуги коштували 534 тисяч гривень. У результаті учасники схеми заволоділи коштами резервного фонду Кабінету Міністрів України на суму понад 7,7 мільйонів гривень.

Марина Балан, яка є власницею ТОВ «Будівельні технології Південь», є також власницею і директоркою компанії ТОВ «Технології проєктування», яку створили 7 квітня 2023 року і яка активно ремонтувала укриття на Херсонщині та готувала технічні звіти, здійснювала авторські нагляди тощо. Загалом у 2023 році майже на 2,9 мільйонів гривень, а у 2024 році вже уклала контрактів на майже 300 тисяч гривень. 

Читайте також: Справа про завищення у 15 разів цін на обстеження об’єктів, пошкоджених росіянами на Херсонщині: Що відомо про підрядника

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини колегБільше публікацій Новини колег »
Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір