Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

На Миколаївщині вдруге ремонтуватимуть лікарню. За рік вартість робіт збільшилась на 70 мільйонів

Миколаївська ОДА вдруге оголосила два тендери на реконструкцію Баштанської лікарні, пошкодженої внаслідок російських обстрілів. Попередні угоди на суму в 311 мільйонів гривень скасували у травні 2024 року. Загальна вартість повторних тендерів зросла на 70 мільйонів. Майбутній підрядник отримає 380 мільйонів гривень за реконструкцію поліклініки і лікувального корпусу.

Як пишуть журналісти «Nikcenter», повторний тендер оголосив департамент містобудування, архітектури та капітального будівництва Миколаївської ОВА. Очікувана вартість реконструкції Баштанської поліклініки складає понад 204 мільйонів гривень. Окремо порахували реконструкцію лікувального корпусу — оцінили у 144 мільйонів гривень. 

Баштанська лікарня отримала пошкодження внаслідок російських обстрілів, тож кошти на ремонт виділені з державної субвенції. Проте йдеться про оплату робіт у 2024-му році. Джерела фінансування на 2025 рік не визначені. 

Попередні тендери з реконструкції Баштанської поліклініки провели восени минулого року. Департамент обрав підрядниками для обидвох тендерів компанію «Південьбуд Миколаїв ЛТД». Традиційно, фірма була єдиним учасником відкритих торгів. Тоді підрядник мав отримати за роботи 311 мільйонів гривень, проте у травні 2024 року замовник та виконавець вирішили розірвати угоди, й «Південьбуд Миколаїв ЛТД» отримав лише 31 мільйон гривень з бюджету за оплату робіт, які вже встиг виконати. 

Раніше «Наші гроші» встановили, що у попередніх кошторисах «Південьбуд Миколаїв ЛТД» ціни на реконструкцію Баштанської лікарні були завищені у півтора рази.

Фірма до 2012 року належала Катерині Бердник, дружині колишнього депутата Миколаївської міськради від БЮТ Андрія Бердника. Потім деякий час цю фірму було записано на Марину Прокоф’єву, яка раніше була партнеркою Андрія Бердника по фірмі «Спецбудінвест Лтд». Зрештою підрядника переоформили на Ірину Горбуль, яка до того була бухгалтеркою. Але у 2021 році у ЗМІ Бердника назвали «представником компанії». Загалом із 2016 року «Південьбуд Миколаїв Лтд» отримав підрядів на суму 916 млн грн.

Читайте також: В Одесі четвертий рік укріплюють фундамент будинку дитячої творчості – витрати наближаються до 80 мільйонів.

Більше публікацій Миколаївський вимірБільше публікацій Миколаївський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини колегБільше публікацій Новини колег »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір