Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

У справі розкрадання коштів на Одеському припортовому заводі нова підозра 

Ще одному ймовірному учаснику схеми розкрадання бюджетних коштів на Одеському припортовому заводі повідомили про підозру. Йдеться про співвласника чеської компанії «Belanto trade s.r.o.» Владислава Кліщару.

Як повідомляє Національне антикорупційне бюро України, чеської компанії «Belanto trade s.r.o.» АТ «Об’єднана гірничо-хімічна компанія» продавала ільменітовий концентрат за заниженими цінами. Співвласнику компанії повідомили про підозри в участі у злочинній організації, зловживанні службовим становищем та легалізації майна. 

Журналіст Олег Новіков повідомляє, що йдеться про Владислава Кліщару. Загалом у кримінальному провадженні вже 12 підозрюваних. За версією слідства, колишній голова Фонду держмайна протягом 2019-2021 років очолював злочинну групу, яка заволоділа коштами кількох державних підприємств. Серед них — найпотужніше хімічне підприємство України «Одеський припортовий завод» та один з найбільших у світі виробників титанової сировини «Об’єднана гірничо-хімічна компанія». Правоохоронці вважають, що понад 10 мільярдів гривень доходів від діяльності цих заводів, отриманих незаконним шляхом, угрупування легалізувало. 

Правоохоронці вважають, що діяльність угруповання полягала в тому, щоб призначити керівниками держпідприємств тільки тих осіб, які забезпечуватимуть реалізацію їхніх планів. Підконтрольні управлінці мали проводити реалізацію сировини, надання послуг та використання державних ресурсів виключно в інтересах членів злочинної організації. 

Раніше «Антикорупційний вимір» писав про подробиці цієї справи.

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір