Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Фірми екснардепів з Кропивницького годували дітей фальсифікатом замість масла — справу передали до суду

До суду передали справу щодо посадовців двох товариств, які ймовірно причетні до введення в обіг та закупівлі неякісного масла для дитячих садочків. І фірма, що займалась виготовленням масла, і та, що його придбала, фактично належать колишнім нардепам з Кропивницького. 

За інформацією Кіровоградської обласної прокуратури, комунальне товариство Кропивницького придбало для дитячих садочків 1 тонну масла. Слідчі встановили, що продукт був фальсифікований, про що директор товариства знав, закуповуючи його. 

Кропивницькі чиновники придбали цю продукцію у приватного акціонерного товариства «Хмельницька маслосирбаза», що займається виробництвом та реалізацією молочної продукції. За версією правоохоронців, директор хмельницької фірми змовився зі своїм заступником та завідувачем лабораторії. Разом вони нібито допустили порушення технічних умов виготовлення солодковершкового масла «Селянське» ТМ «Зелений Хутір». 

Саме це масло надалі вивели на ринковий обіг, де його і придбали для кропивницьких дитсадків. Три висновки експертиз свідчать про те, що масло містить домішки немолочного жиру, наявність якого не допустима й є небезпечною насамперед для дитячого харчування. Це підтвердила і Держпродспоживслужба України.

Також прокуратура встановила, що обидва товариства фактично є власністю колишніх нардепів з Кропивницького, і є багаторічними постачальниками подібної продукції до закладів освіти області. Збитки від обігу цієї продукції в Україні оцінили в 300 тисяч гривень. 

Посадовцям обох товариств повідомили про підозру у заволодінні чужим майном та умисне введення в обіг на ринку небезпечної продукції. Їхню справу передали на розгляд суду. 

Читайте також: В Миколаєві закуплять сир і масло в компанії кіровоградського екснардепа. Ціни завищені

Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »
Більше публікацій Кропивницький вимірБільше публікацій Кропивницький вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір