Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Кропивницькі чиновники переплатили за паливо 200 тисяч: Підрядника зобов’язали повернути кошти

Суд зобов’язав львівського підрядника повернути кошти за паливо. Прокурори довели, що фірма отримала з бюджету Кропивницького зайві гроші в результаті додаткових угод.

За інформацією Кіровоградської обласної прокуратури, у 2020 році  комунальне підприємство «Електротранс» Кропивницької міської ради закупило дизельне пальне у приватного підприємства «Окко Контракт».

Для цього з фірмою уклали договір, та згодом до нього підписали ще кілька додаткових угод. Через це вартість пального необгрунтовано збільшилася на 220 тисяч гривень. Водночас коливання ціни на дизельне пальне на ринку нафтопродуктів на період укладання додаткових угод не було. 

Тож прокурори намагались повернути надмірно витрачені кошти до бюджету через Господарський суд Львівської області (за місцем реєстрації підрядника). Судді першої інстанції погодились з доводами прокурора й зобов’язали приватне підприємство повернути гроші у бюджет Кропивницького.

Та сторона захисту вирішила оскаржити це рішення в апеляційній інстанції. Проте Західний апеляційний господарський суд залишив рішення суду першої інстанції в силі. Тож фірма «Окко Контракт» тепер змушена повернути 220 тисяч до бюджету.

Читайте також: На Одещині підрядник отримав підозру у привласненні 160 тисяч на ремонті школи 

Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »
Більше публікацій Кропивницький вимірБільше публікацій Кропивницький вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір