Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Головне про корупцію на Херсонщині. Огляд за тиждень

«Антикорупційний вимір» підготував огляд новин та публікацій, що виходили протягом минулого тижня.

Скандальний будиночок депутата. Народний депутат України Павло Павліш, якого обрали за 182-м округом (місто Херсон), став фігурантом чергового скандал. Нардеп живе в будинку, який (за його словами) за кілька місяців самотужки звів його батько в елітному котеджному містечку під Києвом. Попри активні бойові дії, будинок нібито звели за кілька місяців. Є привід сумніватися в правдивості тверджень нардепа. Адже забудовник не продає землю в містечку для бажаючих самостійно будувати житло. Забудовник продає землю, на якій сам зводить для покупців типові котеджі і на цьому заробляє. Однак, вказуючи, що будинок батько звів самотужки, Павліш уник внесення вартості цієї нерухомості в декларацію. 

Суддя в окупації. Суддю з Херсонщини, який так і не виїхав з-під окупації, хочуть звільнити за скаргою СБУ. Поки що Вища рада правосуддя відсторонила від здійснення правосуддя суддю Верхньорогачицького районного суду Херсонської області Віталія Загрунного. 26 квітня 2022 року його відрядили до Апостолівського районного суду Дніпропетровської області, адже цей суд на період окупації Херсонщини розглядає справи Верхньорогачицького районного суду. Та до Дніпропетровщини суддя так і не дістався. 

«Ростдорстрой» єдиний і неповторний. На Херсонщині Служба відновлення віддала підряд з обслуговування доріг за 128 мільйонів гривень компанії одеського депутата, «Ростдорстрою». Серед тендерних вимог замовник вказав наявність асфальтобетонного заводу за три години їзди від місця виконання робіт. Як наслідок — на відкриті торги з особливостями з’явилась тільки одна фірма.  

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »
Більше публікацій Щотижневий огляд новинБільше публікацій Щотижневий огляд новин »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір