Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Дачі Анатри на черзі: Прокуратура частково повернула державі санаторій в Одесі

Прокуратура частково повернула державі санаторій на Французькому бульварі, боротьба за решту майна триває.  

У Верховному Суді прокурори Одеської обласної прокуратури домоглися повернення у власність держави частини майна санаторію ім. Чувиріна. Було доведено незаконність вибуття з державної власності майна санаторію загальною площею 4528 м кв, повідомили в пресслужбі обласної прокуратури. 

Мова йде про майно санаторію на Французькому бульварі в Одесі вартістю понад 192 мільйони гривень. Зараз вдалося домогтися виконання рішення суду, за результатом якого за Фондом державного майна України зареєстровано у реєстрі право державної власності на 3151 м кв. вищевказаного майна. Вживаються заходи для повернення останніх двох об’єктів санаторію, які були відчужені на користь третіх осіб під час розгляду справи. Це два корпуси – будівлі, відомі як дачі Анатри, які є пам’ятки культурної спадщини площею понад 1300 м кв. 

У прокуратурі нагадали, що підставою для виведення майна з державної власності стали незаконні угоди, укладені між юридичними особами приватного права та фізичними особами. 

В повідомленні не вказано, чи ведеться розслідування для встановлення причетності посадових осіб до незаконного виводу майна з держвласності, чи було когось з посадовців притягнуто до відповідальності. 

Нагадаємо, громадські активісти Одеси намагалися запобігти знищенню дач Анатри ще восени 2016 року. В той час посадовці не надто переймалися загрозою знищення пам’ятки культурної спадщини. 

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір