Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Одеського ексвоєнкома Борисова судитимуть за незаконне збагачення 

Прокурори завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо незаконного збагачення колишнього очільника Одеського обласного ТЦК Євгена Борисова. Його судитимуть у Печерському районному суді Києва.

Як повідомляє Спеціалізована прокуратура у сфері оборони, полковник Євген Борисов на посаді начальника Одеського ТЦК з лютого 2022 по квітень 2023 рік набув активів на майже 143 мільйони гривень, що значно перевищує його законні доходи. 

Разом з тим 28 травня цього року йому повідомили нову підозру в легалізації майна, отриманого незаконним шляхом в особливо великих розмірах. Йдеться про набуття права власності, володіння, користування та розпорядження транспортом та нерухомістю його родиною в Іспанії. При цьому доходи його родини не покривали таких витрат.

Обвинувальний акт щодо незаконного збагачення Борисова передали до Печерського районного суду у Києві. 

Нагадаємо, Борисова повторно затримали у Києві на виході із СІЗО 28 травня. З липня 2023 року він перебував під вартою, аж поки у травні 2024 за нього не внесли 12 мільйонів гривень застави. Та ДБР вважає, що колишній одеський воєнком має намір втекти за кордон, тому після виходу з СІЗО його відразу затримали.

Проти Борисова також порушено кримінальне провадження за підозрою в ухиленні від військової служби шляхом обману та в нез’явленні на службу без поважних причин. Щодо цього факту розслідування триває. За цими статтями йому загрожує до 10 років позбавлення волі. 

Раніше після публікації у ЗМІ матеріалу про нерухомість Борисова в Іспанії, в ОК «Південь» пообіцяли провести службове розслідування. Однак, за результатами перевірки командування не знайшло причин для відсторонення посадовця. Тоді за дорученням Офісу Президента діяльність Борисова почали «вивчати» в ДБР.  

В результаті співробітники ДБР оголосили про підозру Євгенію Борисову. Але на той момент він, як повідомляли правоохоронці, встиг сховатися. Дві доби його шукали. 24 липня Борисова затримали поряд з будівлею Головного управління ДБР в Києві. 

Журналісти «Антикорупційного виміру» раніше повідомляли, що родичі Євгена Борисова намагалися вивезти з країни доказ

Читайте також: ДБР в Іспанії обшукало віллу та офіс одеського воєнкома Євгена Борисова

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір