Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Миколаївська ТЕЦ замовила розробку реконструкції донецькому інституту, переплативши 4 мільйони

«Миколаївська Теплоелектроцентраль» вдруге провела торги, шукаючи підрядника, який розробить техніко-економічне обґрунтування реконструкції. Вдруге ТЕЦ обрала переможцем донецький інститут, попри те, що він запропонував ціну на послуги дорожчу на 4 мільйони від конкурентів, а також попри рекомендації Антимонопольного комітету, через які результат перших торгів скасували. Наразі справу розглядає Держаудитслужба. 

Про це повідомляють журналісти «Nikcenter». Миколаївська Теплоелектроцентраль у березні цього року провела відкриті торги з особливостями, аби обрати підрядника, який розробить техніко-економічне обґрунтування реконструкції ТЕЦ.

На торги свої пропозиції подали чотири фірми. Й попри те, що очікувану вартість розробки спочатку оцінили в 19,8 мільйона гривень, під час аукціону учасники знизили ціну до близько 10 мільйонів гривень. Саме за таку суму троє учасників аукціону були готові виконати роботу. 

Та Миколаївська ТЕЦ обрала переможцем науково-дослідний інститут «Теплоелектропроект», який запропонував свої послуги за 13,9 мільйона гривень. «Теплоелектропроект» — родом з Донецька, й підпорядковується приватному акціонерному товариству «Донбасенерго». Переможець миколаївського тендеру переважно працював на замовлення приватного бізнесу, й контракт з Миколаївською ТЕЦ можна вважати його найбільшим успіхом. 

Замовник обрав переможцем проєкт з Донецька попри те, що він пропонував ціну майже на 4 мільйони вищу від конкурентів. Аргументом до такого вибору було те, що переможець має програмний комплекс для гідравлічного розрахунку теплових мереж. Але в тендерній документації замовник вказав, що технічне обгрунтування реконструкції має бути розробленим без теплових мереж. 

Перемогу донецького інституту оскаржив у Антимонопольному комітеті один з учасників аукціону — київський інститут «Енергопроект». Врешті в АМКУ дійшли висновку, що замовник помилково відхилив більш вигідну пропозицію киян, й вимагав не укладати договір з донецьким «Теплоелектропроектом».

Після цього Миколаївська ТЕЦ таки скасувала рішення про перемогу донецького інституту, а через місяць на повторних торгах знову відхилила пропозицію киян й підписала угоду з тим самим «Теплоелектропроектом». Тож наразі результати цього тендеру перевіряє Південний офіс Державної аудиторської служби.

Читайте також: Миколаївська ТЕЦ придбала найдорожчу технічну сіль в регіоні, переплативши майже мільйон

Більше публікацій Миколаївський вимірБільше публікацій Миколаївський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини колегБільше публікацій Новини колег »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір