Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

В Одесі судитимуть посадовця: допустив розтрату майже 190 тисяч на оборонному підприємстві

В Одесі начальника цеху на оборонно-промисловому підприємстві звинувачують у службовій недбалості. Правоохоронці вважають, що він виплатив майже 190 тисяч гривень зарплати працівникам, які не з’являлись на робочому місці. 

Як повідомляє Поліція Одещини, начальник цеху на оборонно-промисловому підприємстві не проконтролював й не помітив, що двоє його підлеглих не з’являються на робочому місці з січня 2023-го по січень 2024-го року. Попри те, що вони були відсутні або ж зрідка навідувались, начальник вносив в табелі обліку інформацію про їхню повну зайнятість. 

Зокрема слідчі встановили, що 50-річний працівник цеху прогуляв майже 900 годин за рік, натомість йому нарахували 36 тисяч гривень зарплати. Інший, 44-річний працівник, за невідпрацьовані 1336 годин отримав 153 тисячі зарплати. 

Тож начальнику цеху повідомили про підозру у недбалому ставленні до служби. Збитки, які через нього понесла держава, оцінили в майже 190 тисяч гривень. Частину незаконно отриманої зарплати працівники вже повернули.

Щодо їхнього начальника обвинувальний акт передали до суду. Якщо його вину доведуть, йому загрожує штраф до 68 тисяч гривень, виправні роботи або обмеження волі до трьох років. 

Читайте також: На Миколаївщині судитимуть бухгалтерку міськради за нарахування собі зайвої зарплати у понад мільйон гривень

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір