Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Демонтаж плитки та монтаж водоводу: Як відбувається відновлення будинку в Сергіївці

Служба відновлення та розвитку інфраструктури Одеської області відзвітувала про відновлення дев’ятиповерхівки у Сергіївці, куди влучила російська ракета. У квартирах робітники проводять воду та каналізацію, а у під’їздах демонтують плитку. 

Про це повідомляє Служба відновлення та розвитку інфраструктури. Так, наразі у дев’ятиповерхівці, що зазнала руйнувань після російської ракетної атаки 1 липня 2022 року, відбуваються роботи з демонтажу. Зокрема зносять непридатні поверхні стін, після чого робітники штукатурять та проводять малярні роботи. 

У під’їзді прибирають сміття, зносять плінтуса й старе оздоблення та плитку. У квартирах мешканців влаштовують водопровід та каналізацію. Основні стіни, балкони та сушарки утеплюють, а водостоки демонтують й монтують нові. 

Фото: Служба відновлення та розвитку інфраструктури

Нагадаємо, у червні 2023-го року правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом розкрадання грошей на ремонті дев’ятиповерхівки, яка постраждала внаслідок російського влучання. З тексту ухвали журналістам «Антикорупційного виміру» стало відомо, що фігурують у справі посадовці Сергіївської селищної ради та керівник підрядного підприємства. Подробиці справи тут.

Вже у квітні цього року стало відомо, що слідчий суддя Білгород-Дністровського міськрайонного суду відправив до СІЗО Андрія Дроботенка. Він очолював КП «Курорт-сервіс» Сергіївської селищної ради. Це підприємство замовило та контролювало роботи з відновлення девятиповерхового житлового будинку. Підрядником обрали приватне підприємство «Квадр 77», що належить Дмитру Пєнову. Слідчі вважають, що чиновники та підрядник привласнили гроші на ремонті

У ніч на перше липня 2022 року російські війська випустили три ракети, спрямовані на житлові багатоповерхівки та бази відпочинку у курортному селищі Сергіївка Білгород-Дністровського району. Тоді загинуло щонайменше 22 людей. 

Читайте також: Відновлення поза законом: Одещина

Більше публікацій Вікно ВідновленняБільше публікацій Вікно Відновлення »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

2 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір