Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

«Ростдорстрою» доплатять 130 мільйонів за реконструкцію мосту на Миколаївщині

Служба автомобільних доріг у Миколаївській області підписала договір з компанією «Ростдорстрой» вартістю 131,8 млн грн. Договір з компанією, яку пов’язують з мером Одеси Геннадієм Трухановим, укладено на додаткові роботи з реконструкції ділянки державної траси Н-24 Благовіщенське-Миколаїв (через м. Вознесенськ). 

Як повідомив миколаївський Центр журналістських розслідувань з посиланням на інформацію сервісу ProZorro, після цього загальна вартість реконструкції ділянки довжиною 2,6 км включно з так званим Троїцьким мостом подорожчала майже наполовину, з 281 до 413 млн грн. 

Як з’ясували журналісти видання, йдеться про ділянку км 183+200 – км 185+800, тендер на реконструкцію якої Служба автодоріг провела ще восени 2020 року. Зазначається, що договір передбачає реконструкцію так званого Троїцького мосту через річку Гнилий Єланець поблизу міста Нова Одеса. 

«Договір на 280,9 млн грн одержав «Ростдорстрой», запропонувавши на 2 (дві – ред.) гривні менше, ніж ще одна  «зірка» дорожнього ринку з Одеси, компанія «Автомагістраль-Південь».Роботи мали бути виконані до 23 травня 2022 року, але через повномасштабну війну завершені не були. 2 грудня голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім повідомив про відновлення робіт з реконструкції Троїцького мосту», – пише ЦЖР.  

Служба автодоріг, без залучення електронної системи та конкурсу, підписала з «Ростдорстроєм» додатковий контракт на 131,8 млн грн, на ремонт тієї самої ділянки траси Н-24, тобто у 2023 році люблена компанія миколаївських дорожників має отримати вдвічі більше, ніж передбачено старим тендером. За даними видання, «Ростдорстрой» зберіг свій статус беззаперечного фаворита дорожнього ринку Миколаївщини. Із загальної суми контрактів обласної Служби автодоріг у четвертому кварталі 2022 року одеська компанія отримала понад половину: 354 із 635 млн грн. 

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини колегБільше публікацій Новини колег »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір