Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Будівництво ЖК у центрі Одеси: Прокуратура програла справу фірмі депутатської матері

Господарський суд Одеської області відхилив позов прокуратури Одеської області щодо визнання незаконними та скасування містобудівних умов для будівництва житлового комплексу «Лідерсівський», що на Лідерсівському бульварі, 7, 9. Серед засновників фірми, яка була одним з відповідачів у справі, Раїса Кісловська — мати депутата Одеської міської ради Андрія Кісловського. 

Про це повідомляє видання «Інтент», посилаючись на прокуратуру. Видання зазначає, що Одеська обласна прокуратура планує подавати апеляцію.  

Прокуратура у справі щодо ЖК  «Лідерсівський» подавала позов до Департаменту архітектури та містобудування Одеської міської ради, ТОВ «Спорт-Сервіс», ТОВ «Лідер-Парк», Одеської міськради та Головного управління Держгеокадастру в Одеській області. 

«В обґрунтування позовних вимог прокурор зазначав, що Департамент архітектури та містобудування Одеської міської ради в порушення вимог земельного та містобудівного законодавства видав містобудівні умови та обмеження для проєктування готелю з центром обслуговування туристів і спортивним клубом, пунктом надання першої медичної допомоги і реабілітаційним центром, попри те, що Одеська міська рада жодних дозволів на це будівництво не надавала», — повідомляє «Інтент».   

За даними аналітичної платформи YouControl, Раїса Кісловська є засновницею ТОВ «Одесабуд» і однією з засновниць ТОВ «Лідер-Парк». Раніше Одеський окружний адміністративний суд також відмовився скасовувати видані міською владою містобудівні умови для будівництва ЖК «Лідерсівський». 

Ще у вересні 2021 року прокуратура визнала Одеську громаду потерпілою у справі про незаконне будівництво на земельних ділянках, що знаходяться на Лідерсівському бульварі, 7, 9.

У лютому 2022 року прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно інженера-землевпорядника та державного кадастрового реєстратора за фактом пособництва у шахрайському придбанні права на землю, фальсифікації документів та несанкціонованої зміни інформації, що оброблюється в автоматизованих системах, пише видання.

Читайте також: На Одещині поліція розслідує продаж скандальній фірмі чергової ділянки біля моря

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини колегБільше публікацій Новини колег »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір