Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Члени родини нардепа з Одещини підозрюються в несплаті податків на суму 400 мільйонів

Бюро економічної безпеки України перевіряє причетність членів родини народного депутата з Одеської області до схеми ухиляння від податків. Детективи БЕБ встановили, що декілька компаній, що спеціалізуються на постачанні продуктів, «забули» сплатити податків на суму майже 400 мільйонів гривень. 

В ухилянні від сплати податків викрили посадових осіб підприємств, які були переможцями державних тендерів  упродовж 2022 року постачали продукти для державних структур. 

«Також, БЕБ перевіряє причетність до організації та діяльності злочинної схеми членів родини Народного депутата України, глави однієї з фракцій Верховної Ради.

Слідством встановлено, що постачальники, які зареєстровані та здійснюють свою діяльність, зокрема, на території Одеської області, купували продукти харчування за готівку. У подальшому, такі операції відображали у бухгалтерському та податковому обліках, як закупівля від інших підприємств, у тому числі таких, що мають ознаки фіктивності», – повідомили в БЕБ.  

Наразі для забезпечення відшкодування завданої державі збитків накладено арешт на грошові кошти у розмірі понад 800 млн грн, які знаходяться на рахунках компаній-постачальників.

Проведено 20 обшуків та оглядів за місцем фактичного здійснення господарської діяльності фірм та за місцем проживання їх службових осіб. Фігуранти справи були допитані, призначено 5 судових експертиз з метою підтвердження розміру збитків, оголошено понад 90 ухвал слідчих суддів про тимчасовий доступ до документів.

Раніше ми розповідали, як на Одещині чиновники збагачують родину «годувальників» від Євросолідарності

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір