Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Поліція розповіла про подробиці сьогоднішніх обшуків в посадовців Одеської ОВА

Нацполіція відзвітувала про сьогоднішні слідчі дії в посадовців Одеської обласної військової адміністрації. Правоохоронці стверджують, що ліквідували масштабну схему розкрадання державних коштів, виділених на закупівлю товарів гуманітарного та військового призначення. 

Чергову масштабну схему розкрадання бюджетних коштів, як йдеться в повідомленні, викрили слідчі Головного слідчого управління Національної поліції та співробітники управління стратегічних розслідувань в Одеській області.  

За даними слідчих, лише на одному договорі з закупівлі продуктів фігуранти «заробили» понад 7 млн грн. Про це розповів тимчасово виконувач обов’язків Голови Національної поліції Іван Вигівський.

За версією правоохоронців наша область виділила 500 млн грн на закупівлю продуктів для цивільних і понад 106 млн грн на спорядження для військових. Однак посадовці Одеської ОВА вирішили «розпиляти» ці гроші. Вони розробили схему їх привласнення: товари купували за завищеними цінами,  а отриману різницю розподіляли між всіма учасниками оборудки. 

«Серед фігурантів – колишній заступник голови Одеської обласної військової адміністрації, начальник одного з департаментів (депутат Одеської обласної ради) та начальник відділу ОВА. Їм оголошено про підозру за привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем.  Встановлено, що у квітні 2022 року лише за одним укладеним з підконтрольним товариством договором на закупівлю продуктів на 40 мільйонів гривень різниця у вартості сягнула семи мільйонів. Але сума привласнених бюджетних коштів може бути в рази більшою, тож робота слідчих триває», – повідомив Іван Вигівський.

Сьогодні оперативники та слідчі Нацполіції спільно з прокурорами Офісу Генерального прокурора провели обшуки в службових приміщеннях Одеської обласної військової адміністрації та за місцями мешкання фігурантів. Зокрема підозри сьогодні вручали:

 • Колишньому заступнику голови Одеської обласної військової адміністрації Олегу Муратову; 

 • Директорці департаменту фінансів ОВА, депутату облради Марині Зінченко;

 • Співробітнику аудиторської служби Андрію Нотевському;

 • Директору компанії ТОВ «Продоптом» Володимиру Хоменку.

«Як всім відомо, зараз по всій Україні проводяться низка масштабних оперативно-слідчих заходів, направлених на боротьбу із внутрішнім ворогом, та очищення органів влади від корупціонерів і зрадників. В рамках відкритих проваджень у різних регіонах України відбуваються десятки обшуків і вручення підозр фігурантам справ.  Відповідна робота проводиться і в нашій області. Вчора на корупції було викрито заступника начальника одного з управлінь Департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської обласної військової адміністрації, який налагодив злочинний механізм одержання грошей за сприяння у безперешкодному виділенні земельних ділянок. Сьогодні співробітники департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції оголосили про підозру ще двом посадовцям адміністрації, яких підозрюють у привласненні державних коштів при закупівлі продуктів харчування. Також СБУ викрила військовослужбовця Збройних сил України, який зрадив український народ та здавав ворогу розташування власних побратимів. Хочу підкреслити, що недоторканих ні в адміністрації ні в області немає і кожен повинен і буде нести відповідальність за свої вчинки згідно законів України!», – прокоментував ситуацію голова ООВА Максим Марченко. 

Читайте також: Колишнього скандального суддю з Одеси позбавили довічного утримання

Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір