Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

В Одесі перевірять укриття: долучитися може кожен

В Одесі оголосили набір людей, які бажають долучитися до перевірки стану укриттів. Долучитися до проєкту може кожен бажаючий. Для цього достатньо зареєструватися та пройти тренінг, який відбудеться 11 березня.

Набір майбутніх менторів та менторок здійснюється в рамках проєкту «Національна кампанія з моніторингу укриттів» Центру громадянських свобод та мережі громадських спостерігачів ОЗОН. В Одесі цей проєкт реалізується в партнерстві з місцевим осередком ВО «Автомайдан» та за медійної підтримки «Антикорупційного виміру».

Тренінг відбудеться в суботу 11 березня об 11:00 в коворкінгу «Automaidan LAB» за адресою вулиця Жуковського, 15. 

Під час навчання активісти розкажуть, як дізнатися, хто є відповідальним за облаштування кожного окремого укриття та які є до них вимоги. Також учасникам тренінгу нададуть інструменти та знання про те, як зафіксувати поточний стан укриттів і знайти порушення. На тренінгу розкажуть і про те, як проста перевірка укриттів допомагає зберегти демократію під час війни.

Після навчання активісти ОЗОН разом з майбутніми менторами та менторками проведуть тестову перевірку укриттів, аби на досвіді показати, як це працює.

Учасники та учасниці, які успішно пройдуть навчання та тестовий моніторинг – будуть запрошені стати волонтерами та отримають посвідчення монітора.

Зареєструватися на тренінг можна за посиланням: https://forms.gle/B9GkcKGSFkxvzdkr7

«Ми виходимо на незалежний громадський контроль укриттів у містах, аби зафіксувати поширені проблеми та допомогти владі вирішити їх! Якщо тобі не байдуже, у якому стані знаходяться укриття – доєднуйся до нас», – закликають в ОЗОН.

Про те, як укриття ремонтувалися за бюджетні кошти, читайте в матеріалах «Антикорупційного виміру»: 

Укриття в закладах освіти Одещини: Чиновники віддають ремонти фігурантам кримінальних проваджень

На Одещині фірмі депутата заплатять 27,5 млн за будівництво укриття

На укриття Одещини витратили майже 70 мільйонів гривень за 3 місяці: як оплачувався кошторис

На Одещині депутатській «подрузі» віддали підряд на ремонт укриття

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір