Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

ВАКС судитиме трьох колишніх посадовців порту на Одещині

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду справу щодо заволодіння понад 1,3 млн грн порту «Южний». Вищий антикорупційний суд розглядатиме справу за обвинуваченням трьох посадовців, яких Національне антикорупційне бюро викрило на нарахуванні собі зайвих зарплат. Про це повідомила пресслужба САП.

В серпні 2020 року в.о. директора ДП «МТП «Южний» Олександр Олійник забезпечив собі зайве нарахування заробітної плати. Діяв він за попередньою змовою з колишнім головним бухгалтером підприємства та своїм заступником Дмитром Кузьмішкіним. 

В матеріалах розслідування зазначається, що в той період діяли обмеження, встановлені законом щодо виплати зарплат посадовцям на період дії карантину через COVID-19. Максимальна сума, яку вони мали отримувати складала 47,2 тис. грн. Детективи НАБУ вважають, що дії посадовців призвели до понад 1,3 млн грн збитків державі. 

У грудні детективи НАБУ завершили розслідування цієї справи. Раніше «Антикорупційний вимір» писав, що ВАКС відмовився відстороняти директора морського порту на Одещині. До цього НАБУ і САП повідомили про підозру керівнику порту «Южний» Олійнику, його заступнику Кузьмішкіну та колишньому головному бухгалтеру підприємства.

«Справу за обвинуваченням трьох посадовців ДП «МТП «Южний» у заволодінні понад 1,3 млн грн 5 травня 2023 року НАБУ і САП скерували до суду. Кваліфікація: ч. 5 ст. 191 КК України», – зазначено в повідомленні САП.
Читайте також: Правоохоронці завершили слідство у справі порту «Южний»: Перед судом постане 10 осіб

Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір