Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

У справі про розкрадання грошей на будівництві медамбулаторій на Одещині є шість підозрюваних

Підозри у справі про розкрадання мільйонів під час будівництва медичних амбулаторій в Одеській області отримали шестеро осіб. Це організатор злочинної схеми та п’ятеро його спільників, повідомляють в пресслужбі Одеської обласної прокуратури.

Підозри вручені за фактом розкрадання бюджетних коштів та їх легалізації (ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 366, ч. 3 ст. 209 КК України). Слідчі вважають, що організатором корупційної схеми є керівник одного з підрозділів Одеської обласної державної адміністрації. Чиновник розробив план привласнення бюджетних коштів під час будівництва об’єктів соціальної інфраструктури. Мова йде про 6 амбулаторій сімейної медицини.

Читайте також:

До схеми, за версією слідства, чиновник залучив ще 5 знайомих, у тому числі двох екскерівників одного з управлінь Одеської облдержадміністрації. У тендері взяло участь підприємство одного з підозрюваних. Формальним керівником підприємства була підконтрольна підозрюваним. Ця особа і забезпечила безперешкодне укладення договорів підряду.

«Після отримання підприємством авансових платежів на роботи, підозрювані їх більшою мірою привласнили, а на залишені кошти виконали будівельно-монтажні роботи не в повному обсязі, знижуючи при цьому понесені витрати для створення видимості добросовісного виконання договірних зобов’язань», – повідомили в прокуратурі. 

Потім спільники надали до Управління ООДА сфальсифіковані акти виконаних робіт. В акти внесли роботи, які не проводилися та матеріали, які не використовувалися. Обсяги робіт завищені, на думку слідчих, на 7,5 мільйона гривень. 

Щоб легалізувати привласнені кошти, частину витратили на купівлю автівки.  

Наразі п’ятьом фігурантам справи обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави. Організатору схеми суд запобіжний захід ще не обрав. Розслідують справу наразі як слідчі поліції, так і співробітники СБУ. 

У квітні «Антикорупційний вимір» повідомляв, що правоохоронці заарештували осіб, яких підозрюють в розкраданні бюджетних коштів під час будівництва сімейних амбулаторій. Слідчі вважають, що четверо осіб при здійсненні будівництва чотирьох амбулаторій сімейної медицини в Ізмаїльському районі привласнили майже 4 мільйони гривень. 

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір