Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Розкрадання коштів на безпеці дітей: Поліція огляне укриття ліцею на Одещині

Суд дозволив поліції провести огляд укриття Надлиманського ліцею в селі Надлиманське Одеського району. Правоохоронці вважають, що при проведенні капітального ремонту та облаштування цього об’єкту частина грошей була розкрадена. Фірма, що фігурує в розслідуванні, ремонтує 19 укриттів на суму в понад 70 мільйонів. 

Як стало відомо редакції «Антикорупційного виміру» з тексту ухвали Біляївського районного суду, слідчі хочуть оглянути укриття в освітньому закладі, аби перевірити, чи проводилися там ремонтні роботи. Крім того, слідчими вже призначено судову будівельно-технічну експертизу в рамках кримінального провадження. 

Мова йде про капітальний ремонт та облаштування укриття за понад 5,78 мільйона гривень. Замовило роботи управління містобудування, архітектури, землевпорядкування, екології, житлово-комунального господарства та комунальної власності Маяківської сільської ради. Виконавець робіт ПП «АСК».  

Слідчі вважають, що ПП «АСК» та службові особи Маяківської сільської ради привласнили кошти. Зробили вони це, на думку слідчих, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем. 

До речі, ПП «АСК» раніше вже привертало увагу журналістів. За даними видання «Наші гроші», одеське комунальне підприємство «Сервісний центр» закупило у цієї фірми обладнання за завищеними цінами. 

«ПП «АСК» отримало підряд без конкуренції, бо ніхто інший на тендер не прийшов. Випадкова вибірка 3 замовлень показала, що фірма й до цього отримувала підряди без конкуренції, але вже від інших замовників з Одеського регіону», – пише видання.   

Згідно з іншою ухвалою суду, правоохоронці перевірять також наявність ремонту, виконаного ПП «АСК» в укритті  в амбулаторії ЗПСМ, що в селі Удобне. Вартість робіт на цьому об’єкті перевищує 4 мільйони гривень.

За даними аналітичної платформи YouControl, ПП «АСК» належить Наталії Лисиці. Зазначимо, що за даними публічного модуля аналітики BI Prozorro, чиновники Одещини уклали з підприємством «АСК» 19 договорів на ремонт укриттів. Загальна вартість робіт, які взялося виконати підприємство, перевищує 70 мільйонів гривень. 

Згідно з довідкою, наданою на один з тендерів у серпні 2023 року, працює у фірмі 9 осіб, включно з директором та кошторисником. 

Читайте також: Правоохоронців зацікавили секретні закупівлі одеської мерії, виявлені «Антикорупційним виміром»

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір