Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

За 17,5 мільйонів без конкурсу ремонтуватиме міст на Одещині фігурант кримінальної справи

В Одеській області чиновники вирішили без конкурсу доручити ремонт мосту сумнівному підряднику — фігуранту кримінальної справи про привласнення майна та службове підроблення зі статутним капіталом 2 тисячі гривень. Авторський нагляд здійснюватиме фігурантка справ про шахрайство та привласнення майна. 

Миколаївська селищна рада Березівського району Одеської області без використання електронної системи здійснила закупівлю на 17 520 000 гривень. Замовили на ці гроші реконструкцію мосту через річку Чічіклея по вулиці Центральній в смт. Миколаївка. 

Договір на виконання робіт уклали з ТОВ «КОМПАНІЯ СІТІ БУД ГРУП». За даними аналітичної платформи YouControl, ця фірма має 2 тисячі гривень статутного капіталу. Також фірма та одна зі співзасновників є фігурантами кримінальних справ про привласнення майна та службове підроблення. 

Миколаївська селищна рада обґрунтувала необхідність закупівлі без використання електронної системи тим, що відкриті торги оголошувалися у серпні, але на них ніхто не подався. Однак бажаючі податися на ті торги були. Принаймні один потенційний учасник просив надати креслення. Але чиновники вирішили, що креслення потенційному виконавцю робіт не потрібні. Точніше, що учасник не довів, що йому ці креслення справді необхідні. 

Тим часом  ТОВ «КОМПАНІЯ СІТІ БУД ГРУП», попри скромний статутний капітал та підозри в розкраданні коштів, уклала з чиновниками договорів на понад 48 мільйонів гривень. Однак замовлень подібного масштабу у цього підрядника ще не було. Максимальна сума, яку фірмі довіряли раніше складала 3,3 мільйона гривень за даними публічного модуля аналітики BI Prozorro

Власники компанії ТОВ «КОМПАНІЯ СІТІ БУД ГРУП» Євген Скрипник та Лідія Вербило. Вони ж є і керівниками фірми (директор та заступник директора). Фірма є фігурантом кримінального провадження №42020161240000025 від 07.02.2020. Мова йде про привласнення грошей під час робіт з капітального ремонту покриття покрівлі, заміни водостічної системи в смт. Затока. Фірма отримала гроші та перерахувала їх іншим юрособам, після чого вивела в готівку, а роботи не проводила, вважають слідсі. 

Крім того, стосовно Лідії Вербило в судовому реєстрі є інші документи з іншим номером справи, хоча й з аналогічними звинуваченнями. 

Відповідно до документів, які фірма подавала на попередні відкриті торги, основним місцем роботи ТОВ «КОМПАНІЯ СІТІ БУД ГРУП» є лише для трьох осіб — директора, зама та підсобного робочого. Всі інші не численні працівники сумісники, або працюють за цивільно-правовим договором. 

Зазначимо, що Миколаївська селищна рада замовила також технічний нагляд за ремонтом мосту та авторський нагляд. Технічний нагляд здійснюватиме 70-річний ФОП Михайло Мінцис за понад 191 тисячу гривень. А авторський нагляд здійснюватиме фірма «ІБВ» за понад 44 тисячі гривень. Ця фірма здійснювала і проєктні роботи

Власниця і керівниця фірми «ІБВ» Тетяна Ремізова теж є обвинувачуваною в справі про привласнення грошей та заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем. 

Підприємство «Юніверсібуд», яким володіє та керує пані Ремізова є фігурантом справи про шахрайство. На майно фірми суд накладав арешт. 

Читайте також: Департамент муніципальної безпеки одеської міськради купує човни на 52,5 мільйона

Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір