Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Одеського посадовця підозрюють в привласненні 2 мільйонів гривень

Правоохоронці повідомили про підозру керівнику одного з управлінь. Його звинувачують у привласненні і розтраті майна шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах у складі організованої групи. 

На думку слідчих посадовець нажився на ковідній закупівлі. А саме, на закупівлі медичних генераторів кисню для потреб Одеської міської лікарні №8 в лікуванні COVID-19. 

Як повідомили в пресслужбі ГУНП в Одеській області, достовірно знаючи, що ПДВ та ввізне мито не платяться за такі товари, чиновник заплатив постачальнику суму начебто з урахуванням ПДВ. 

«Достовірно знаючи, що відповідно до Постанови Кабміну операції з ввезення та постачання таких медичних приладів звільняються від сплати ПДВ та ввізного мита, посадовець Одеської міської ради свідомо перерахував підряднику повну суму виграного ним тендеру з постачання та встановлення медичного генератора кисню. Йдеться про 14,1 млн гривень, зокрема – й понад 2 мільйони гривень ПДВ», – йдеться в повідомленні.   

таким чином посадовцю загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Читайте також: Хто ремонтує херсонські укриття і що з цими підрядниками не так

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір