Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Антикорупційний огляд: Що цікавого відбулося на Кіровоградщині за перший тиждень жовтня

Протягом першого тижня жовтня «Антикорупційний вимір» проаналізував резонансні кримінальні провадження, пов’язані з корупцією у Кіровоградській області та пропонує огляд найцікавіших матеріалів.

Справи ухилянтів. «Антикорупційний вимір» повідомляв про схеми, за якими чоловікам пропонують відкупитися від призову. Переважно ділки виготовляли підроблені документи про виключення з обліку за станом здоров’я чи про навчання за кордоном, що дає право виїхати з країни. «Ціна» питання становила від тисячі доларів. Нині у цих провадженнях триває досудове розслідування, частина фігурантів під вартою, деякі ж переховуються.

Хабарництво у виші. У вересні стало відомо про затримання у хабарницькій справі помічника ректора кропивницького педуніверситету. «Антикорупційний вимір» дослідив ухвалу про обрання йому запобіжного заходу й дізналися деталі. За версією слідства, підозрюваний планував здати в оренду приватній фірмі приміщення навчального закладу, а гроші покласти собі в кишеню.

Земельна корупція. Начальник земельних відносин Кропивницької міської ради підозрюється в отриманні хабаря за сприяння у виділенні землі приватному підприємству. Нині суд відсторонив його від посади.

Рибний інспектор. Посадовець регіонального управління Держагентства рибного господарства вимагав щомісячну плату з чоловіка, який торгував рибою у Світловодську без необхідних документів. Він визнав провину та отримав штраф.

Інші підозри. Також «Антикорупційний вимір» повідомляв про оголошення правоохоронцями підозри заступнику начальника Кіровоградського райавтодору, посадовцям військової частини та передачу до суду справи начальниці відділу податкової. Ці справи редакція продовжить відстежувати.

Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір