Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Антикорупційний огляд Кіровоградщини: другий тиждень жовтня

Протягом тижня, що минув, «Антикорупційний вимір» повідомляв про низку цікавих справ щодо посадовців, яких зловили на хабарях та підозрілі тендери.

Земля холдингу ексголови ОДА. Один з аграрних ліцеїв Кіровоградської області, який має на балансі декількасот гектарів землі щороку замовляє їхній обробіток у приватних підприємств. Це складова дуальної освіти – ліцеїсти можуть вчитися на техніці підрядника, поки той обробляє землю навчального закладу та вирощує для нього збіжжя. Цього року підряд планують віддати агрохолдингу, що належить родині голови Кіровоградської ОДА часів Порошенка. Інший учасник тендеру оскаржує таке рішення, адже здобув перемогу, а його пропозицію відхилили.    

Знову попався на хабарі. Посадовець ДСНС у Голованівському районі підозрюється у вимаганні  коштів за сприяння в отриманні довідки про інвалідність  задля уникнення призову. Нині його відсторонили від посади. Але як з’ясував «Антикорупційний вимір», майор цивільного захисту вже мав звинувачення у хабарництві, але на початку цього року справу закрили через закінчення строків давності.

Тендер «заднім числом». У Світловодську перед повномасштабною війною міським коштом зробили скейт-майданчик. Але слідчі кажуть, що тендер фактично провели після того, як майданчик облаштували. Посадовцям ЖКГ загрожує кримінальна відповідальність, їх відправили під домашній арешт.

Освітяни переплатили за електроенергію. У Кропивницькому управління освіти намудрило з додатковими угодами до контракту про постачання електроенергії. Прокуратура довела в суді, що через це з бюджету переплатили 1,6 млн грн та добилася через суд повернення коштів.

Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір