Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

НАЗК за пів року виявила у воєнкомів незаконні активи на понад 255 мільйонів. У переліку «збагачених» чимало Одеситів

Під час моніторингу способу життя українських воєнкомів за пів року НАЗК виявило їхнє незаконне збагачення на загальну суму понад 255 мільйонів гривень. У цьому списку є посадовці з Одеси, матеріали щодо них передали правоохоронцям.

Про це повідомляє НАЗК. Зокрема, у липні 2023 року працівники ДБР повідомили про підозру колишньому начальнику Одеського обласного ТЦК Євгену Борисову, за незаконне збагачення на понад 188 мільйонів та ухилення від служби. НАЗК за результатами моніторингу виявило у власності його дружини, матері та тещі ще й коштовний автопарк. Про це раніше писала редакція «Антикорупційного виміру».

НАЗК зацікавилась і підлеглим Борисова. Йдеться про заступника начальника ТЦК – Дениса Галушка. Під час моніторингу Національне агентство виявило його незаконне збагачення на 14 мільйонів гривень. Його близькі особи – дружина, мати, теща і син – стали власниками дороговартісного автопарку та нерухомості, хоча офіційних доходів цього розміру вони не мають. Його справу передали САП. 

На цьому список одеських воєнкомів, які незаконно збагатились, не закінчився. Так, у жовтні відкрили кримінальне провадження щодо начальника Малиновського районного ТЦК Одеси Вячеслава Кушнерова. Його активи дивним чином поповнились на суму майже 47 мільйонів гривень. У власності його дружини, матері, тещі та сина була виявлена нерухомість та автопарк. Кушнеров не пояснив Національному агентству, звідки у нього взялись такі гроші. 

Читайте також: Арешт майна Борисова: родичі воєнкома намагалися вивезти з країни доказ

Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір