Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

В Миколаєві ремонт водогону здешевшав після розслідування журналістів

Після публікації редакцією «Наші гроші» розслідування щодо завищених цін на ремонті водогону в Миколаєві, голова Миколаївської ОВА Віталій Кім подякував журналістам і заявив, що «зради» не буде. За словами очільника області, у кошторисі вказані ціни з урахуванням інфляції. Але підрядник заклав інфляцію майбутнього року в деякі витрати, за які отримає гроші цьогоріч. Завдяки журналістам це своєчасно з’ясували. 

Про це повідомило видання «Наші гроші». Так, Департамент містобудування, архітектури, капітального будівництва Миколаївської ОВА у вересні за результатами тендерів уклав вісім угод на реконструкцію водогону в Миколаєві загальною вартістю 836 мільйонів гривень. «Наші гроші» проаналізували закупівлю і виявили, що найбільше коштів мали витратити на водопровідні труби. Їх ціни завищили у 2-3 рази порівняно з ринковими.

У відповідь на цей матеріал голова Миколаївської ОВА Віталій Кім у зверненні заявив, що тримає це питання на контролі і буде звітувати за кожну копійку. Департамент містобудування після опублікованого розслідування повідомив, що ціни у кошторисі відповідають ринковим і не є завищеними. Кім це пояснив так: підрядник заклав у ціну інфляцію не лише цього року, а й наступного. Адже проєкт реконструкції розрахований на два роки.

Йдеться про 30%, які у висновку не будуть оплачуватись, тому що оплата і закупівля проходитимуть цього року, а не наступного. Віталій Кім заявив, що кошти ще не витратили і наразі ведуться перемовини з підрядником.

Читайте також: Фірма родички Кіма отримує бюджетні підряди в Миколаєві

Більше публікацій Миколаївський вимірБільше публікацій Миколаївський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір