Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Антикорупційний огляд: Що відбувалося на Кіровоградщині протягом тижня

Минулий тиждень був не надто багатим на події пов’язані з корупцією та боротьбою з нею у Кропивницькому та вцілому на Кіровоградщині. Але кілька цікавих подій все ж таки привернули увагу редакції. 

Так, в останні дні жовтня «Антикорупційний вимір» повідомляв, що Київський райсуд Одеси обрав запобіжний захід на час слідства очільнику Голованівської райради Руслану Цобенку у справі про хабарництво. Заяву на нього написав інший посадовець – очільник Добровеличківської селищної ради Володимир Осієвський. Обидва обрані від «Слуги народу». Редакція звернула увагу, що пресслужби правоохоронних відомств не відзвітували про затримання посадовця з мільйоном гривень. Однак, після виходу статті, пресслужби теж опублікували повідомлення про обрання запобіжного заходу Руслану Цобенку. 

Тим часом Кропивницька окружна прокуратура звернулась до суду, щоб скасувати додаткові угоди на постачання електричної енергії для шкіл міста, і змусити постачальника відшкодувати 350 тисяч гривень державі. Правоохоронці вважають, що постачальник безпідставно підняв ціни, а чиновники з цим погодилися. 

Колишнього заступника керівника управління Кіровоградської ОДА підозрюють у зловживанні службовим становищем та розтраті. За версією слідства, він незаконно перерахував 230 тисяч гривень підряднику, який займався реконструкцією свердловини.В суді розглянуть справу оператора відділення мобілізаційної роботи Голованівського центру комплектування. Йому інкримінують перевищення службових повноважень. Посадовець, стверджують правоохоронці, пообіцяв громадянину допомогти ухилитись від служби. За «допомогу» посадовець нібито хотів 300 доларів.

Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір