Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

САП оскаржує звільнення з-під варти Бориса Кауфмана у справі аеропорту «Одеса»

Спеціалізована антикорупційна прокуратура оскаржує рішення слідчого судді ВАКСу Ярослава Шкодіна. Він випустив з-під варти підозрюваного у справі про заволодіння майном та доходами міжнародного аеропорту «Одеса» Бориса Кауфмана.

Про це повідомляє НАБУ. Прокурор САП вже оскаржив це рішення до Апеляційної палати ВАКС. Нагадаємо, 26 жовтня  слідчий суддя Вищого антикорупційного суду Ярослав Шкодін змінив Кауфману запобіжний захід з утримання під вартою на заставу у розмірі 155 мільйонів гривень. Попередня сума застави складала 230 мільйонів гривень. Суддя зазначив, що не всі ризики щодо підозрюваного підтверджені, отже необхідності утримання під вартою немає. 

Проте основний суддя у справі не Шкодін: він лише заміняв того, який раніше розглядав справу, але перебував у відпустці. Зате Ярослав Шкодін є основним суддею в іншій справі Бориса Кауфмана про злочинну організацію. Одне з рішень, яке він ухвалив, це повернути Кауфману закордонні паспорти.

Нагадаємо, у вересні Борису Кауфману на 30 мільйонів збільшили заставу через зустрічі з іншими фігурантами справи аеропорту «Одеса». А 7 вересня цього року його взяли під варту в залі суду. У серпні 2022 року бізнесмена затримали на кордоні під час спроби виїхати. 

Бориса Кауфмана підозрюють в організації схеми заволодіння майном комунального підприємства «Міжнародний аеропорт «Одеса». Раніше Антикорупційний вимір писав про ймовірну причетність до справи інших фігурантів  – Костусєва та Грановського. 

Читайте також: Подробиці справи Кауфмана-Грановського: Цікаві свідки, відкати та “зарплата” Бриндака

Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір