Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Борису Кауфману на 30 мільйонів збільшили заставу через зустрічі з іншими фігурантами

Слідчий суддя ВАКС Ярослав Шкодін збільшив заставу для одеського бізнесмена Бориса Кауфмана зі 129 до 159 мільйонів гривень, тобто на 30 мільйонів. Таке рішення суд прийняв через зустрічі Кауфмана з деякими особами, з якими йому заборонили спілкуватися в частині підозри.

Про це повідомляє НАБУ. Йдеться про справу, де бізнесменів Бориса Кауфмана та Олександра Боруховича (Грановського) НАБУ та САП підозрюють у створенні злочинної організації. За версією слідства, вони тримали на контролі Одеську міську раду, зокрема бізнесмени підкуповували її посадовців. 

Так, у березні цього року з Бориса Кауфмана зняли електронний браслет, але поклали на нього ряд зобов’язань. Він мав утримуватись від спілкування з підозрюваними та іншими свідками.

Прокурор САП зазначив, що Кауфман у квітні-травні 2023 року зустрічався з Петром Багрієм, співвласником ТОВ «Кліар-Сіті». При цьому в серпні 2022 року ТОВ «Кліар-Сіті» перерахувало 1,8 мільйона гривень на рахунок «ФК «Чорноморець», співвласником якого є якраз Борис Кауфман. Надалі виплати в сумі 150 тисяч гривень надходили щомісяця. 

За версією слідства, за ці гроші підозрюваний мав впливати на посадовців міськради щодо підняття тарифів на поводження з побутовими відходами в Одесі. Саме цією діяльністю займалось ТОВ «Кліар-Сіті». 

Також власник ТОВ «Автомагістраль-Південь» Олександр Бойко на допиті розповів, що на початку 20-х чисел червня 2023 року мав зустріч з Кауфманом. Їхні зустрічі були таємними, з залученням посередників. Під час розмови Борис Кауфман обговорював з Бойком оплату від ТОВ «Автомагістраль-Південь» на рахунки ТОВ «ФК «Чорноморець». Фірма Олександра Бойка також отримувала кошти від Одеської міськради, а саме від Управління капітального будівництва на суму 26 мільйонів гривень.

Сторона захисту ж зазначала, що ці зустрічі були випадковими і не стосувались справи. 

Нагадаємо, раніше Суд відправив до СІЗО екснардепа Олександра Грановського і його довірену особу. Бориса Кауфмана також взяли під варту, а ймовірні корумповані чиновники тим часом залишалися без підозр.  Пізніше заступники Труханова все ж таки отримали підозри – один вже зник. Зазначимо, наразі Кауфман заарештований у справі про аеропорт «Одеса», де ще більша застава – 268,4 мільйона гривень.

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір