Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

У будівлі Кіровоградської облради відремонтують туалети з вікнами за 800 тисяч

У Кропивницькому КП з управління будинками Кіровоградської обласної ради замовило ремонт санвузлів та вікон на другому поверсі будівлі облради за 810,8 тис. грн у ТОВ «Арталекс». 

Про це йдеться у системі Prozorro. Угоду уклали без тендера, напряму звернувшись до підрядника, фігуранта кримінальної справи про розкрадання бюджетних коштів. 

Згідно з договором, підрядник має відремонтувати чотири санвузли, а також замінити вікна і двері на другому поверсі будівлі облради. Вартість робіт становить 810,8 тис. грн, із яких на 2023 рік передбачено 491,1 тис. грн, а решту – на 2024 рік за наявності фінансування.

Нещодавно вказане комунальне підприємство провело тендер щодо ремонту укриття та ситуативної кімнати в облраді. Підряд на 3,2 млн грн також виграло ТОВ «Арталекс».

Будівельне підприємство записане на Ольгу Сипливець (81,29% корпоративних прав) та Олександра Олександровича Сипливця (18,71%), який його очолює. За період участі в публічних закупівлях фірма отримала договорів на 109 млн грн.

Це підприємство фігурувало у кримінальному провадженні №12017120020012960, розпочатого слідчими поліції області від 20.11.2017 за фактами привласнення коштів та службового підроблення. За версією слідства, у 2017 році під час реконструкції очисних споруд у Долинській на замовлення департаменту капбудівництва Кіровоградської ОДА, фірма присвоїла майже 2 млн грн бюджетних коштів. Обвинуваченим тоді був попередній директор «Арталексу» Олександр Семенович Сипливець, але у 2020 році суд закрив справу у зв’язку з його смертю. Теперішній керівник, ймовірно, син покійного. Інший обвинувачений у справі – Микола Федорчук, слухання призначене на 22 листопада у Кіровському райсуді Кропивницького. 

Що ж до інших витрат з ремонту будівлі Кіровоградської облради, то за даними порталу spending.gov.ua 30 жовтня Комунальне підприємство з управління будинками Кіровоградської обласної ради заплатило ТОВ Виробничо-комерційна фірма «Спліт» майже 40 тис. грн за матеріали для ремонтних робіт. Бенефіціаром підприємства є Ігор Волков, депутат Кіровоградської облради від «Слуги народу».

Комунальне підприємство з управління будинками Кіровоградської обласної ради очолює Олександр Чудний, депутат Кіровоградської облради від партії «Наш край».

Читайте також: Фірма колишнього віцемера Одеси отримала підряд на 3,7 мільйона

Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »

2 коментарі

  1. […] «Своєчасний» ремонт туалетів в облраді. Схоже, на кінець року Кіровоградська облрада включилася в освоєння залишків бюджетних коштів та замовила собі ремонт. Зокрема, на 800 тисяч в будівлі облради мають відремонтувати 4 санвузли, вікна й двері. Примітно, що освоювати кошти буде фірма, яка засвітилася у кримінальних провадженнях щодо розтрати бюджетних коштів. […]

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір