Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Прокурор САП: Адвокати Кауфмана у справі про заволодіння аеропортом «Одеса» затягують слідство

Захисники підозрюваного у заволодінні аеропортом «Одеса» бізнесмена Бориса Кауфмана подали заяву про відвід прокурора та детектива. Це відбулось на засіданні щодо апеляційної скарги прокурора про зміну запобіжного заходу.

Про це повідомляє видання «Цензор.нет», посилаючись на слова прокурора САП Станіслава Броневицького. Йдеться про засідання, на якому мали розглянути апеляційну скаргу. Її подали прокурори через рішення слідчого судді ВАКСу Ярослава Шкодіна. Він випустив з-під варти підозрюваного у справі про заволодіння майном та доходами міжнародного аеропорту «Одеса» Бориса Кауфмана.

Та ніякого рішення на цьому засіданні не вдалось отримати. Адже за 5 хвилин до закінчення робочого дня до ВАКСу надійшла заява від адвокатів Кауфмана. Вони просили про відвід детектива та прокурора по цій справі. Через це розгляд справи перенесли на наступний день, 21 листопада.

Прокурори розглядають таку заяву як спробу сторони захисту затягнути судовий розгляд, запевняє Станіслав Броневицький. У цій справі клопотання про відвід прокурора та детектива подано вперше. 

Нагадаємо, 26 жовтня слідчий суддя Вищого антикорупційного суду Ярослав Шкодін змінив Кауфману запобіжний захід з утримання під вартою на заставу у розмірі 155 мільйонів гривень. Попередня сума застави складала 230 мільйонів гривень. Суддя зазначив, що не всі ризики щодо підозрюваного підтверджені, отже необхідності утримання під вартою немає. 

Бориса Кауфмана підозрюють в організації схеми заволодіння майном комунального підприємства «Міжнародний аеропорт «Одеса». Раніше Антикорупційний вимір писав про ймовірну причетність до справи інших фігурантів  – Костусєва та Грановського. 

Читайте також: Подробиці справи Кауфмана-Грановського: Цікаві свідки, відкати та «зарплата» Бриндака

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір