Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

З’ясувалося, хто з херсонських чиновників преміював родичів і отримав за це смішний штраф

Чиновником, що працевлаштовував своїх родичів та виплачував їм премії виявився ексдиректор комунального підприємства «Муніципальна варта». Покаранням йому став штраф у розмірі 3400 гривень. 

Херсонська обласна прокуратура повідомила, що до відповідальності притягнули директорка комунального закладу в Херсоні, який преміював своїх родичів, не повідомивши про конфлікт інтересів. «Антикорупційний вимір» уважно слідкує за подіями на Херсонщині, тому з’ясував, що йдеться про ексдиректора комунального підприємства «Муніципальна варта» Володимира Савицького. 

Саме стосовно Савицького Херсонська обласна прокуратура склала 10 протоколів про адміністративні правопорушення, що пов’язані з корупцією. Зрештою, його визнали винним і призначили стягнення штрафу на користь держави в розмірі 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто 3400 гривень. 

Своїми наказами Савицький за результатами роботи преміював своїх близьких осіб, яких працевлаштував до «Муніципальної варти». При цьому, не повідомляв ані в усній, ані в письмовій формі безпосереднє керівництво про наявність у нього реального конфлікту інтересів.

У суді повністю довели наявність складів адміністративних правопорушень, пов’язаних із корупцією, передбачених частинами 1, 2 ст. 172-7 КУпАП. Постанова суду набрала законної сили та виконана в повному обсязі.

Нагадаємо, «Антикорупційний вимір» аналізував видатки херсонської «Муніципальної варти» як раз за часів очолювання її Савицьким: його призначили 19 січня 2023 року, а вже 13 жовтня 2023-го підприємством керував інший директор, Сергій Андрєєв. Неформально повідомляли, що причиною звільнення стала саме любов Савицького до працевлаштування рідних і друзів та преміювання їх.

Про самого Савицького на час його призначення було відомо не так багато. Заданими аналітичної системи YouControl, він має стосунок до охоронної діяльності: разом із дружиною Тетяною Євгенівною Савицькою у 2019 році став співзасновником ТОВ «ВЕРЕС ОХОРОНА ХЕРСОН», а також є співзасновником та керівником ТОВ «ОХОРОНА ВЕРЕС», ПП «ОХОРОННЕ ПІДПРИЄМСТВО «СКІФ-С». 

Крім цього Савицький був кандидатом в депутати районної ради від Політичної партії «Партія місцевого самоврядування» у 2020 році. За ті кілька місяців, які Савицький керував підприємством, у херсонців було доволі багато претензій до роботи установи: муніципалів не бачили на вулицях та в установах міста, як і не бачили їхньої роботи. Водночас закупівлі проводилися і доволі нескромні, які і зарплатня: за 9 місяців 2023 року на картки працівники «Варти» отримали 7 122 439,58 грн. 

Кошторисом на зарплати, з урахуванням довідок на додаткове фінансування, передбачені 13,4 млн грн на рік, але це з урахуванням приблизно 20% відрахувань. Відповідно штатного розпису, працює на підприємстві 128 осіб, з яких 95 – безпосередньо інспектори, яких власне мають бачити на вулицях Херсона, але досі не бачать. В цілому ж за неповні 9 місяців 2023 року «Муніципальна варта» витратила 11 мільйонів 299 грн. 

Читайте також: Понад 200 об’єктів нерухомості в родини і погрози свідку: Нові відомості у справі очільника Голованівської райради

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір