Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Антикорупційний огляд: Все, що відбувалося на Миколаївщині цього тижня

Як з’ясував протягом минулого тижня «Антикорупційний вимір», миколаївські чиновники продовжують віддавати бюджетні підряди сумнівним компаніям.

Так, усувати аварію в очаківській лікарні буде ФОП, зареєстрований усього місяць тому. За ремонтні роботи в лікарні Очакова ФОП Терещенков Є.О. має отримати 1,9 млн бюджетних грн. Але це далеко не єдиний підряд, який уже встиг отримати новонароджений ФОП з коштів платників податків.

В жовтні підприємству довірили поточний ремонт протирадіаційного укриття в очаківській лікарні за 320 тис. бюджетних грн, а в листопаді з ним уклали угоду на усунення аварій у житловому фонді міста на майже 800 тис. грн.

Ніяких даних про те, чи має підприємець у штаті співробітників і чи має він матеріально-технічну базу, не публікувалося. Як основний вид діяльності у підприємця заявлена оптова торгівля іншими товарами господарського призначення. 

Також Березанська селищна рада без проведення відкритих торгів замовила влаштування протиосколкового укриття по типу HESCO на підстанції в Миколаївській області. Вартість робіт складає майже 1,1 млн бюджетних грн. А облаштовувати укриття буде ФОП Головіна О.В., пов’язаний із місцевим комунальником. 

Олена Головіна фігурує в декларації директора комунального підприємства «Березань» Березаньскої селищної ради Аркадія Курічука. Він раніше очолював інше КП у Коблеві «Коблівський сількомунгосп», яке спеціалізувалось на ремонтах. Примітно, що адреси Олени Головіної та Аркадія Курічука збігаються, тож, ймовірно вони подружжя або родичі. 

Саме від чиновників цих населених пунктах ФОП Головіна О.В. регулярно отримує бюджетні підряди. Станом на зараз вона уклала угод на загальну суму понад шість млн грн. Переважна більшість отриманих підрядів – за неконкурентною процедурою.

Примітно, що Олена Головіна, зареєструвавши ФОП у 2016 році у смт Березанка на Миколаївщині, вказала, що головним КВЕДом її підприємства є роздрібна торгівля в неспеціалізованих магазинах переважно продуктами харчування, напоями та тютюновими виробами. Але пізніше ФОП змінив напрям діяльності, й наразі підприємство спеціалізується на ремонтних роботах.

Окрім діяльності як ФОП Олена Головіна з 2023 року стала власницею ТОВ «Капітель-с», яке з цього ж року також почало отримувати бюджетні підряди в Березанці. Наразі компанія уклала договорів на загальну суму 3,2 млн бюджетних грн.

Ще одна новина з Миколаївщини за минулий тиждень — суд скасував дозвіл на видобування граніту з родовища на Миколаївщині через власника – громадянина рф. 

Миколаївський окружний адміністративний суд задовольнив позов Держгеонадр, щодо скасування спецдозволу на видобування граніту родовища Трикратненське. Родовище належить ТОВ «Вознесенська торгово-промислова компанія» та розташоване у селі Трикрати, Вознесенського району на Миколаївщині. 

Тим часом директор Вознесенської торгово-промислової компанії Юрій Гержов повідомив, що станом на кінець листопада спецдозвіл не призупинений, на підприємстві працює 50 співробітників із середньою зарплатою близько 15 тисяч гривень. Також він пообіцяв, що буде реакція на анулювання дозволу, і запевнив, що Абдулаєв Казбек десять років мешкає в Одесі і має посвідку на проживання.

Більше публікацій Миколаївський вимірБільше публікацій Миколаївський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір