Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Антикорупційний огляд: Що відбувалося на Одещині протягом останнього тижня

Протягом тижня на Одещині відбулося не надто багато подій, пов’язаних з корупцією та боротьбою з нею. Проте, журналісти «Антикорупційного виміру» повідомляли читачам про деталі справ, про які дізналися під час моніторингу судового реєстру. 

Так, редакція розповідала про вирок у цікавій справі щодо «приятеля» чиновників. Чоловік три місяці поспіль брав гроші з приватного підприємця  для «впливу» на  чиновників відділу контролю та моніторингу за станом району Приморської районної адміністрації Одеської міської ради. Збирач «данини» відбувся штрафом та має компенсувати витрати на експертизи.   

Тим часом в селі на Одещині розслідують розкрадання на ремонті вулиці, де чиновників підозрюють у змові з підрядником. Правоохоронці перевіряють факти ймовірних зловживань та привласнення коштів чиновниками і підрядником, який здійснює капремонт та благоустрій вулиці в селі Новоградківка на Одещині.

Також слідчі Одеської поліції відкрили кримінальне провадження стосовно керівництва Обласної психіатричної лікарні та підрядника, який отримав підряд з ремонту приміщень медзакладу. Правоохоронці вважають, що вони здійснили розтрату та привласнення бюджетних грошових коштів в умовах воєнного стану. 

Щодо «цікавих» закупівель минулого тижня — журналісти з’ясували, що у двох селах на Одещині збираються закупити зовнішню рекламу за понад 400 тисяч гривень. Чорноморська міська рада оголосила тендер на закупівлю рекламних послуг. За понад 400 тисяч гривень хочуть придбати інформаційну рекламу для сіл Олександрівка та Малодолинське. 

З’явилися новини у одній зі справ щодо злочинної організації в Одесі. Мова про створення злочинної організації, що контролювала економічне життя міста, в якій підозрюваними, окрім Кауфмана та Грановського стали Олег Бриндак, Михайло Кучук та Світлана Бедрега. 

ВАКС залишив заарештованими кошти, які знайшли в помешканні В’ячеслава Кучука, брата колишнього першого заступника міського голови Одеси Михайла Кучука. Слідство вважає, що це кошти самого ексчиновника. 

Правоохоронці на Одещині минулого тижня також викрили злочинне угрупування, яке вимагало кошти у місцевих жителів під виглядом працівників спецслужб та військомату. Підозрювані підробили шеврони СБУ та посвідчення українських спецслужбовців. З цим вони підходили до людей мобілізаційного віку на вулицях, представившись військкоматом. Чоловіків звинувачували в ухиленні від мобілізації та погрожували кримінальною відповідальністю. 

Одеська спеціалізована прокуратура у сфері оборони повідомила про підозру громадянину, який налагодив схеми переправлення військовозобов’язаних за кордон. Мова про справу, за матеріалами якої зловмисники «відмазували» ухилянтів від служби, фіктивно працевлаштовуючи на об’єкти критичної інфраструктури. 

Ще одна справа, що стосується допомоги ухилянтам, минулого тижня була передана до суду. Це справа злочинного угрупування, членам якого інкримінують організацію схеми переправлення військовозобов’язаних чоловіків за кордон. 

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір