Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Розкрадання коштів на Одеському припортовому: у справі з’явився ще один підозрюваний

У справі про розкрадання коштів на Одеському припортовому заводі з’явився ще один підозрюваний. Керування злочинною організацією з використанням службового становища інкримінують колишньому першому заступнику голови Фонду держмайна України. Це – одинадцятий підозрюваний у провадженні. 

Про нового підозрюваного повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура. Йдеться про справу заволодіння понад 500 мільйонами гривень Одеського припортового заводу та Об’єднаної гірничо-хімічної компанії. У квітні цього року іншого підозрюваного, Миколу Парсєнтьєва, колишнього виконувача обов’язків директора Одеського припортового заводу, оголосили у розшук разом із колишнім головою Фонду держмайна Дмитром Сенниченком, що також фігурує у справі. Про останнього відомо, що він втік за кордон. 

Отож в участі у злочинному угрупованні вже підозрюють 11 людей. Детективи НАБУ викрили їхню діяльність у березні цього року. За версією слідства, за період 2019 – 2021 років воно заволоділо понад 400 мільйонами гривень держпідприємств. Серед них найпотужніше хімічне підприємство України АТ «Одеський припортовий завод», та один з найбільших у світі виробників титанової сировини АТ «Об’єднана гірничо-хімічна компанія». 

Правоохоронці вважають, що діяльність угруповання полягала в тому, щоб призначити керівниками держпідприємств тільки тих осіб, які забезпечать реалізацію їхніх планів. Підконтрольні управлінці мали проводити реалізацію сировини, надання послуг та використання державних ресурсів виключно в інтересах членів злочинної організації. 

Раніше «Антикорупційний вимір» писав про подробиці цієї справи.

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір